Hem

Kontakt / Info

Gummagårdens Gårdsbutik

Gummagårdens Gårdsbutik

Blekinge

I Gummagårdens gårdsbutik är det bara fantasin som sätter gränserna och knappt det heller för all del. Du finner nyskördade grönsaker, bär och frukter. Här finns också blommor, krukor och färdiga arrangemang allt efter säsongens skiftningar.

Förutom allt läckert för gommen så kan vi också stoltsera med ett härligt utbud av presentartiklar. Här finns något för alla, vilket förvånar många av våra besökare. Butiken är ett ”må-bra ställe” där det är en fröjd för ögat och själen att gå en stund och njuta medan man tittar på härliga primörer och vackra ting!

Vi är omtalade för våra underbara grönsakslådor som är en uppskattad present till både gammal som ung. Det är en symfoni av goda produkter som arrangeras vackert, allt enligt kundens önskemål.

Barnen trivs också på Gummagården och vi vågar påstå att det inte bara är glassen i butiken som är anledningen utan att det helt enkelt är ett ställe som bjuder även de små på härliga dagar. Utanför butiken stoltserar en ståtlig tupp och hans hönor, här finns också lamm som betar i hagen. Det är helt enkelt en värld av upplevelser även för alla små.Varmt välkomna till Gummagården!

Adress

Gummagårdens Gårdsbutik
Norjevägen 25
29476  SÖLVESBORG

Öppetider

Aktuella öppettider finns på vår hemsida.

Kontakt

Telefon: 0456-319 65 fax 320 23
E-post: info@gummagarden.se
www.gummagarden.se

Örlycke Gårdsbutik

Örlycke Gårdsbutik

Blekinge

Jag driver en gårdsbutik med egen producerade produkter men är även återförsäljare.

Jag har storkyckling, rökt, styckad, rökt korv, ägg, grönsaker, svamp, must, chips, kryddor, saft, sylt, marmelad, honung, te, spettkaka, knäckebröd, biscotti och presentartiklar.

Adress

örlyckevägen 130-4
29493 sölvesborg

Öppetider

mån-fre 10-18 lör,sön 10-16

Kontakt

Telefon: 0708460133
Mobil: 0708460133
E-post: orlyckegardsbutik@hotmail.com
www.orlyckegardsbutik.se

Stora Boråkra

Stora Boråkra

Blekinge

Vingården Stora Boråkra, har 3000 vinstockar på sina vinmarker. Merparten av sorten Solaris. På gården finns också ett livsmedelsgodkänt vineri där våra viner blir till. I anslutning till detta finns en restaurang för slutna sällskap, där vi i samband med provningar servera en middag, anpassad till våra vita Solarisviner. Vi har också provningar för allmänheten under sommaren, oftast tisdagar och torsdagar

Adress

Stora Boråkra
37191 Karlskrona

Öppetider

ring för bokning av provsmakning med middag

Kontakt

Telefon: 0708 847847
Mobil: 0708 847847
E-post: staffan.ottosson@storaborakra.se
www.storaborakra.se

Bärby Självplock

Bärby Självplock

Bohuslän

Självplock av bär och grönsaker och gårdsbutik nära Göteborg och Kungälv. 
Solmogna bär direkt från plantan plockade tillsammans med nära och kära ger en upplevelse både i smak och gemenskap som ger en unik nedkopplad och meningsfull samvaro. Idén är enkel, vi odlar och du skördar. Med ca 40 olika bär och grönsaker har vi bland Sveriges bredaste sortiment till självplock. På vår hemsida ( flik självplock)finns bilder på alla produkterna med plock information. Gårdsbutiken förses dagligen med säsongsaktuella bär såsom jordgubbar, blåbär, aronia, krusbär, vinbär mm och ett stort utbud av lokalt odlade grönsaker och potatis. Av egen skörd förädlar vi bären och rabarberna till rårörd saft och sylt som säljs i Gårdsbutiken. Vi säljer även 4 sorters gurkinläggningar gjorda från gamla recept med smaksättare som vinbärsblad, körsbärsblad, ingefära mm.Ny slungad honung främst från Dalsland tappas i butiken. Vi säljer även Grimsis miljövänligt fiskade fisk från Island under hela säsongen och tomater och gurka från Hoffrekullen utanför Kungälv.

Adress

Bärby Självplock
Bärby Herrgårdsväg 10
42373  Säve

Öppetider

Öppet alla dagar i juni-juli mån-fre 9-18, lör-sön 9-16. Augusti-oktober öppnar vi kl 10. Dagsaktuell info om öppettider och självplock se hemsida. Vill du ha sms i mobilen om självplocket maila till berby@plocka.nu om dina önskemål.

Kontakt

Telefon: Tel 031–96 08 77
Mobil: 0706-69 96 10
E-post: berby.@plocka.nu
www.plocka.nu

Kosters Trädgårdar

Kosters Trädgårdar

Bohuslän

Kosters Trädgårdar är en
besöksträdgård med frilandsodling, växthus, gårdsbutik och restaurang. Belägen på ön Sydkoster, 5 km ut i västerhavet ca 10 km från gränsen till Norge. Vi producerar grönsaker till vår egen restaurang, till direktförsäljning i gårdsbutik och till några andra restauranger. Vi anordnar många olika sorters aktiviteter med basen i den goda, hållbara maten. Kurser håller vi på gården i permakultur, odling, utomhuspedagogik och hållbarhet.

Vi förädlar en del frukt, bär och grönsaker samt är med i Äkta Sylt under vilket vi säljer all marmelad och sylt.

Vi är mycket involverade i turismnäringen och lever mitt i Kosterhavet nationalpark. Vi erbjuder också guidningar, till fots, på cykel eller i kajak.

Kontakt:
Helena: 070 256 3401
Stefan: 070 600 13 13
Restaurangen: 0526 205 99
web kosterstradgardar.se
facebook: Kosters Trädgårdar

Adress

Kosters Trädgårdar AB
Kosters Trädgårdar
452 05 Sydkoster

Öppetider

Gårsbutik maj - septmber Restaurang maj - augusti och evenemang till jul

Kontakt

Telefon: 0526 20599
Mobil: 070 2563401
E-post: helena@kosterstradgardar.se
www.kosterstradgardar.se

Hoffrekullen

Hoffrekullen

Bohuslän

Hoffrekullens handelsträdgård ligger i Romelanda, strax utanför Kungälv. Här har det odlats tomater sedan 60-talet.
Våra produkter är märkta med kvalitetssymbolen svenskt sigill, som garanterar ett välskött företag med miljövänlig inriktning. Exempel på detta är att våra växthus, på ca 7000 m2, värms upp med miljövänlig flis och pellets. Vi använder nyttodjur för att bekämpa skadedjur och våra humlor pollinerar blommorna. Vi recirkulerar och återanvänder bevattningsvattnet för att helt undvika utsläpp av gödning i naturen. Våra produkter distribueras på västkusten av Lundgrens primörer med närodlat som riktmärke.
Vi erbjuder ett brett sortiment av tomater i olika smaker, former och färger. Vi hoppas att du ska hitta din egen favorit bland tomaterna eller varför inte avnjuta dem alla ur en tomatgodispåse!
Förutom ca 50 sorters olika tomater odlar vi också gurka, minigurka, spetspaprika, chili, melon, aubergine och bär( jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär). Varje år provar vi nya tomatsorter, gurksorter och andra produkter som passar i vår odling. I år, 2020, är det sallat och olika örtkryddor i kruka som provas. Vi har också en pionodling på gården.

Våren 2017 öppnade vi en ny och lite större gårdsbutik. Förutom att sälja våra egna produkter är det vår ambition att sälja närproducerade och svenskodlade varor.

Adress

Hoffrekullen 210
ROMELANDA

Öppetider

april-november må-fr 10-18, lö 10-13

Kontakt

Telefon: 0704508424
Mobil: 0704508424
E-post: hoffrekullen@telia.com
www.hoffrekullen.se

Stora Lunån Gårdsmejeri

Stora Lunån Gårdsmejeri

Dalarna

Stora Lunån är en bergsmansgård med anor från 1400-talet. Den ligger cirka 2,5 mil utanför Falun. Vi som bor här heter Tage Johansson och Maria Leksell. I familjen ingår även en massa barn, hästar, fjällkor, hönor, kalkoner, påfåglar, katter och en hel del andra. I november 2006 började vi göra ost i vårt nybyggda gårdsmejeri. Sommaren 2007 var gårdsbutiken klar och även ett mindre gårdscafé öppnade.
Kom och träffa våra minigetter, höns, alpackor, kor, får, åsnor och inte minst trevliga minigrisen Märta. Smaka på våra ostar, dessertvåfflor, glass, matvåfflor, ostkaka och annat smaskens i vårt gårdscafé.


Adress

Stora Lunån Gårdsmejeri
Lunån 113
79192  Falun

Öppetider

Varje dag hela sommaren. Tider: se hemsidan.

Kontakt

Mobil: 070-523 53 25
E-post: maria@storalunan.se
www.storalunan.se

Familjen Laby AB

Familjen Laby AB

Dalarna


'Chokladfabriken' i Hedemora
Vi är ett familjeföretag som producerar honung från egna bisamhällen i södra Dalarna. Bina hämtar sin nektar från ett varierat skogs och åkerlandskap. Dessutom har vi egen tillverkning av chokladpraliner, flera sorter har smak av lokala bär: hallon, blåbär, lingon, svarta vinbär osv. Vi har haft framgångar i SM i Mathantverk med våra praliner då vi har vunnit pralinklassen 2009 och 2010 och 2011. I vår butik hittar du också delikatesser från andra småskaliga producenter.
instagram.com/labyschoklad
facebook.com/labyschoklad

Adress

Familjen Laby AB
Nås Djuphällen 422
77692  Hedemora

Öppetider

Vardagar 10-18, Lördagar 10-15

Kontakt

Telefon: 0225-62 99 00
Mobil: 0707-75 07 30
E-post: info@labys.se
www.labys.se

Muddus Hjortron

Muddus Hjortron

Dalarna

Vi har café, restaurang, gårdsbutik och B&B. Alltid hemlagat och hembakat.
Egen tillverkning av sylt, marmelad, choklad, dryck och te.
I genuin Dalamiljö ligger vår släktgård med inrikting på bärförädling. Vi har också B&B samt gårdsbutik, restaurang och café.  Gångavstånd till badplats och fiske. Nära till golfbada (Avesta) kultur och naturupplevelser.
Varmt välkomna...

Adress

Muddus Hjortron
Kolarbo 94
77497  Fors

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Mobil: 070-638 19 60
E-post: post@muddus-hjortron.se
www.muddus-hjortron.se

Brödleva St. Skedvi vedugnsbageri

Brödleva St. Skedvi vedugnsbageri

Dalarna

Under 2020 arrenderar Brödleva ut bageriet till Kanel & Kummin med fortsatt bakning av ekologiska surdegsbröd i vedugnsbageriet. 

Adress

Brödleva
Yttersätra 5
783 92 St Skedvi

Öppetider

Gårdsbutiken alltid öppen

Kontakt

Mobil: 073-1815271
www.brodleva.se

Sahlins Struts

Sahlins Struts

Dalarna

Gård med butik o café Levande lantbruk med hundratals strutsar, gårdsbutik o café. Sommarens höjdare är strutsglass. Lekpark för de små. Guidade visningar. Plats för 70 matgäster. Konferensmöjligheter.

Adress

Sahlins Struts
Sveden 1
78192  Borlänge

Öppetider

Sommaröppet dagligen. Mer: Se hemsidan, eller ring.

Kontakt

Telefon: 0243-23 31 37
Mobil: 070-398 31 49
E-post: sahlin@sahlinsstruts.se
www.sahlinsstruts.se

Björgården

Björgården

Dalarna

Du hittar oss i byn Övre Gärdsjö som ligger 9 km nordost om Rättvik och Siljan längs väg 301. Att vi tycker mycket om djur förstår du när du besöker oss för här finns flera olika sorter.Får, höns, kaniner, hundar och katter, ibland finns också sommargrisar.På våren/försommaren utökas antalet med lammen, kycklingarna och kaninungarna. Den gamla ladugården, som byggdes 1918, har vi förvandlat till en gårdsbutik som hålls öppen sommartid. Övriga tider bör du ringa före besök.Här finner du, sylter, marmelader, chutneys, geleér, safter, glögg, torkade kryddor, färska under säsong, teblandningar, örtsalter, örtoljor, örtvinägrar, örtskorpor. Teer och kryddor från andra delar av världen och mycket mer spännande.

Adress

Björgården
Övre Gärdsjö lvg 75
79592  Rättvik

Öppetider

Sommartid och december. Se hemsidan.

Kontakt

Telefon: 070-58 25 143
Mobil: 070-301 91 77
E-post: bjorgarden@gmail.com
www.bjorgarden.se

LissEllas

LissEllas

Dalarna

Senap som berör av 12-faldiga världsmästarna i senap från Dalarna! 

 LissEllas älskar senap och serverar upplevelser som går rakt in i själen. I Garpenbergs gruvbygder med över 2000-åriga anor tar LissEllas senap tradition in i framtid. Nyskapande smaksättare med 40 senaper, dressingar, såser, BBQ m.m. Kvalitét till många tillfällen. Mathantverk, utsökta råvaror och dalaodlat ekofrö. Flera KRAVmärkta och osötade sorter. Butiken intill har hela sortimentet. Smakprovningar bokade grupper. Önskar samarbete med återförsäljare som vill ha något utöver det vanliga. Webbshop. 

Adress

Guldleden 1
776 98 Garpenberg

Kontakt

Telefon: 0225-60125
Mobil: 070-3484080
E-post: olle.bengtsson@lissellas-senap.se
www.lissellas-senap.se

Ejmunds Gård

Ejmunds Gård

Gotland

Gården ligger i socknen Roma på Gotland, mellan Roma och Björke kyrka cirka 2 mil från Visby och producerar välmörat biffraskött från biffrasdjur. Odd Norman är femte generationen och köpte gården 1976. Familjen består förutom av Odd även hustrun Maud och deras tre barn Ida, Märtha och Leo. I gårdens marknadsföring ingår att alltid kunna visa upp gården. Det ska vara lätt och trevligt att arbeta med djuren som ska trivas. Trivs djuren så trivs bonden! I gårdens gamla magasin som är från mitten av 1800-talet finns en gårdsbutik där frusna produkter av vårt eget kött och förädlade produkter t ex: hamburgare, köttbullar, grillspett, köttgryta, nötfärs, texMex (tll Tacos), rostbiff av grillad bog, tryffel och tryffelsmör. Dessutom skinn (hudar) från gårdens djur. Där finns även en serveringslokal som används vid studiebesök, höfester, personalfester, m.m.

Adress

Ejmunds Gård
Roma Ajmunds 660
622 54  Romakloster

Öppetider

Mån-fred 10-18 året runt + självbetjäning

Kontakt

Telefon: 0498-507 81
Mobil: 073-673 54 01
E-post: maud@ejmunds.se
www.ejmunds.se

Gute Vingård AB

Gute Vingård AB

Gotland

Här produceras vin, spritdrycker, dressing, smaksatta oljor, vinäger etc. Allt sker småskaligt och med maximalt antal lokalt producerade råvaror.

Adress

Gute Vingård AB
Hablingbo Hallbjäns 861
623 42 Havdhem

Öppetider

Under sommaren dagligt men i övrigt mot bokning.

Kontakt

Telefon: 0498-48 70 70
Mobil: 070-590 12 75
E-post: info@gutevin.se
www.gutevin.se

Hejde Honungshus

Hejde Honungshus

Gotland

Gotländsk KRAV-certifierad honung och honungsprodukter. Bisafari ett antal gånger under sommaren. Försäljning av redskap till biodling.

Adress

Hejde Honungshus
Hejde, Häglajvs 430
62375  Klintehamn

Öppetider

Efter överenskommelse per telefon

Kontakt

Telefon: 0498-24 31 42
Mobil: 0707-43 33 49
E-post: per.wallstedt@i.lrf.se

Lammboden Almungsgården

Lammboden Almungsgården

Gotland

Lammkött i gårdsbutiken

Vi säljer hängmörat lammkött från vår gårds lamm. Vi kan bland annat erbjuda lammstek, innanlår, rostbiff, entrecote, lammkotletter, lammracks, lammlägg, lammfilé, lammfärs och grytbitar av lamm. Vi har också skivad rygg/bog och skivad stek som passar bra att grilla. Allt lammkött säljs fryst. Under vissa delar av året finns även lammsmäcka, rökt lammfiol och lammkorvar till försäljning i butiken. Vi har alltid lammkött i gårdsbutiken, hela året om, men ibland kan vissa styckdetaljer ta slut. Så om du är ute efter något speciellt, ring gärna och fråga. Det går också bra att göra en beställning.

Det lammkött som finns till försäljning i gårdsbutiken kommer från lamm som fötts upp på bete eller ensilage, som vi ger när betet är slut för säsongen. Ensilage är gräs som konserveras genom mjölksyrning. Våra får har möjlighet att gå ut året om. Lammen slaktas, styckas och paketeras på ett slakteri i närheten. Sen får vi tillbaka det till gårdsbutiken.

Adress

Stånga Almungs 519
62360 Stånga

Kontakt

Telefon: 0498-482581
Mobil: 070-11 11 974
E-post: info@lammboden.se
www.lammboden.se

Överstekvarn Chili Gotland AB

Överstekvarn Chili Gotland AB

Gotland

På Överstekvarn Chili Gotland har vi två stora intressen, nämligen allt som har med chili att göra och hantverksmässig livsmedelsproduktion av hög kvalitet med gotländska råvaror. Denna kombination utgör grunden för vår affärsidé som går ut på att skapa ett spännande sortiment av färsk chili tillsammans med såser, chutneys och andra produkter som på något sätt har med chili att göra och som vi kan producera med så stor andel gotländska råvaror som möjligt. 

All chili som ingår i våra produkter odlas på gården. Plantorna sås inomhus under januari-mars och flyttas ut till växthusen när det börjar bli varmt där. Vi har just nu tre växthustunnlar på sammanlagt 230 m2, fyllda till bredden med chiliplantor av olika sorter. I maj 2014 byggde vi växthus nummer 3 som är 130m2 stort och därmed mer än fördubblades vår odlingsyta. Vi har även en liten gårdsbutik där vi säljer våra produkter och där vi också har plantor till försäljning under säsongen. Under sommaren öppnar vi växthusen så att kunder och andra intresserade kan komma och titta på våra olika chilisorter och naturligtvis även köpa hem plantor till det egna växthuset eller fönsterbrädet.

Adress

Lummelunda Lummelundsbruk 102
621 71 Visby

Öppetider

Öppet med självbetjäning alla dagar, ca 9-19

Kontakt

Telefon: 0498-273132
Mobil: 0707-695795
E-post: info@chiligotland.se
www.chiligotland.se

Tryffel of Sweden

Tryffel of Sweden

Gotland

Gotländsk tryffel och tryffelprodukter

Tryffel of Sweden är ett gotländskt företag som handlar, förädlar och säljer gotländsk tryffel och gotländska tryffelprodukter. Vi erbjuder även grupper att följa med på tryffeljakt i den gotländska naturen och andra upplevelser i form av föredrag/kurser och provsmakningsmenyer. Hitta våra produkter även hos Wisby Ost och många butiker på Gotland. 


Adress

Tryffel of Sweden
Östergarn Sande 415
623 68 Katthammarsvik

Öppetider

Öppettider: Ofta dagtid, men ring gärna innan.

Kontakt

Telefon: 0498-52584
Mobil: 070-665 25 84
E-post: info@tryffelofsweden.se
www.tryffelofsweden.se

Stenkrogen

Stenkrogen

Gotland

Tillsammans med min sambo har jag en mindre kräftodling samt 2 stugor som vi hyr ut på sommaren. Hyresgästerna erbjuds kräftfiske, vilket uppskattas. Vi levererar levande kräftor till restauranger. Vi har för avsikt att utveckla kräftfisket mera. Fantastiskt läge 6 km norr om Visby.

Våra närmaste grannar är museet konstnärshemmet Brucebo, Själsöhamn, samt Själsöbageriet. Samtliga har hemsidor.

Adress

Väskinde Lummelundsväg 183
62276 Visby

Kontakt

Telefon: 0490 210426
Mobil: 070 5929685
E-post: agneboman@gmail.com

Hellström Gin - Gute Vingård

Hellström Gin - Gute Vingård

Gotland

På Gotland tillverkar Elisabeth Hellström, världens yngsta master distiller, en gin med smak av lokala växter. Handplockade rosor, älgört, fläder och enbär är tongivarna vilket skapar en gin med smak av det vilda Gotland.

Adress

C/O Gute Vingård
HABLINGBO

Öppetider

Mejla elisabeth@hellstromgin.com för förfrågan.

Kontakt

Telefon: 0738229656
Mobil: 0738229656
E-post: elisabeth@hellstromgin.com

Mårdängs kallpressade

Mårdängs kallpressade

Gästrikland

Mårdängskallpressade är ett familjeföretag som är beläget i Mårdäng, ca 1 mil norr om Gävle.

Vi kallpressar raps till olja och tappar den på flaska. Rapsen köps in från gårdar inom en radie på 15 mil från gården.

Rapsoljan fungerar där man enligt receptet ska ha Olivolja, men vill ha en lite mildare smak.

I huvudsak är rapsoljan lite nötig i tonen, men då olika sorter ger olika smak. Så kan även andra toner förekomma.

Vi har även en Biodling under uppbyggnad där målet ligger på ca 150st samhällen, i dagsläget är vi halvvägs dit.

Honung är huvudprodukten men även pollen samlas in.

Våra produkter säljs i huvudsak på matmarknader i närområdet, men även av återförsäljare i de närmaste länen.

Adress

Mårdängs kallpressade
Kullåkersvägen 10
80597  Gävle

Öppetider

Gårdförsäljning enl överenskommelse

Kontakt

Telefon: 070-663 65 07
Mobil: 070-543 65 34
E-post: ola.westman@telia.com
www.mardangskallpressade.se

Mostorps Gård AB

Mostorps Gård AB

Halland

All slakt sker utan stressande transporter i det egna gårdsslakterier. Köttet hängmöras på gammaldags vis i ca 14 dagar. Charkproduktionen är av hög kvalité med högt köttinnehåll och låg fetthalt. Alla produkter är glutenfria. Köttdjursuppfödning. Gårdsslakteri. Styckning. Charktillverkning.

Adress

Mostorps Gård AB
Mostorp
31044  Getinge

Öppetider

Vardagar 07.00 - 14.00

Kontakt

Telefon: 035-540 45, 542 52
Mobil: 070-542 52 92
www.mostorpsgard.se

Gödebergs Gårdsbutik

Gödebergs Gårdsbutik

Halland

Kött från egna köttdjur, styckat i egna lokaler. Fläsk och kalvkött från Scan. Rökta, rimmade produkter och sidfläsk är egentillverkade. Välsorterad ostdisk. Ägg från gårdens frigående höns. Saft och sylt från Brunneby Musteri. Vi tillverkar korv med hög kötthalt och olika kryddningar. Kalvsylta och leverpastej gör vi också själva på gården.

Adress

Gödebergs Gårdsbutik
Gödebergsv 11
43734  Lindome

Öppetider

Onsdag-fredag 10-18, lördag 10-13

Kontakt

Telefon: 031-99 23 14
Mobil: 0705-39 23 14
E-post: monica@godebergsgardsbutik.se
www.godebergsgardsbutik.se

Charlie´s House, Christian & Louise i Bålstad AB

Charlie´s House, Christian & Louise i Bålstad AB

Halland

Vi producerar italienska skorpor bakade som förr. Knaprig hasselnöt och mjuk choklad i en salig blandning. Denna biscotti passar lika bra till kaffet som till efterrätt. Hemma hos oss brukar vi smula skorpan över glass tillsammans med vår favoritsås. Sprödbakade skorpor med smak av polka. Polkagrisarna kommer från hemstaden Gränna. Vi krossar dem med en påk innan vi lägger dem i degen. Mums. Läckert knapriga knäckebitar med svarta och gröna oliver.
En spännande kaka med smak av ingefära och kanel. Denna kaka har visat sig vara mycket populär att använda till cheesecake botten. Dinkelskorpan, en mycket läcker skorpa där vi kombinerat mörk choklad med tranbär. Kanske en ny klassiker
 

Adress

Kristianstadsvägen 11
312 32 Laholm

Kontakt

Telefon: 0417-303 69
E-post: info@charlieshouse.net
www.charlieshouse.net

Regnér Garden

Regnér Garden

Halland

I vårt sortiment finns bara rena naturprodukter, som har alla sitt ursprung från vår egen gård. De passar att dricka och äta precis som de är bara för att de är så naturligt goda eller vid festliga tillfällen. Grunden är 100 % ren äppel- och päronmust från egna ekologiska fruktträd som kallpressats. Några har också smaksatts med naturliga fruktjuicer, till exempel aronia, havtorn eller rosenkvitten från våra egna odlingar. All must är dessutom helt alkoholfri. I vår gårdsbutik finner du alla våra produkter - äpplemust och andra drycker i olika smaker och storlekar, geléer och torkade produkter. Det finns även en liten kaféhörna där man kan ta sig ett glas svalkande must eller en god kopp kaffe tillsammans med någon av våra produkter.

I gårdsbutiken beroende på säsong säljer vi också produkter från andra lokala matproducenter som har samma passion för naturliga råvaror och hög kvalitet som vi har.

Adress

Stättaredsvägen 587
432 66 Veddige

Öppetider

Säsongsöppet

Kontakt

Telefon: 0340-30088
Mobil: 0734-092380
E-post: info@regner-garden.se
www.regner-garden.se

Lottaboden

Lottaboden

Hälsingland

Lotta-Boden är ett mångsysslande familjeföretag beläget i skogsbyn Loos som ligger precis i gränslandet mellan Hälsingland och Orsa Finnmark. I vår matbod Skogenskafferi hittar ni våra egna tillverkade bärprodukter så som: Äkta Loosglögg, Syltade Granskott, Sylt , Saft m.m. Vi tillverkar alla våra produkter för hand precis som på mormors tid och bären kommer givetvis från våra djupa Hälsingeskogar och trädgårdar. Vi har även en Presentbod sam Handelsträdgård även dessa belägna på vår gård.

Adress

Lottaboden
Gärdesvägen 3
82770.  Loos

Öppetider

Öppettider, se hemsida och Facebook.

Kontakt

Telefon: 0657-105 09
Mobil: 070-271 52 53
www.lottaboden.se

Trogsta honung

Trogsta honung

Hälsingland

Vår Hälsingegård ligger naturskönt vid Kyrksjön i byn Trogsta, Forsa, ca 10 km väster om Hudiksvall. Här finns vår gårdsbutik med egenproducerade honungsprodukter. Vi säljer även i välsorterade matbutiker på marknader och på hemsidan.
 Vi är certifierad av KRAV. Företaget har en produktion av honung från omkring 100 samhällen. Under sommaren har vi kurser i biodling. Vi säljer även andra varor i vår butik såsom senap, hjortronsylt, choklad, te, kosttillskott mm. Det finns även möjlighet att boka visningar av olika slag. Företaget kan bokas för att hålla i föreläsningar om biodling. Vi är återförsäljare för allt inom biodling.

Adress

Trogsta honung
Trogsta 527
82 462 Forsa

Öppetider

Ring 070-250 32 82 för info om öppettider.

Kontakt

Mobil: 070/250 32 82
E-post: john@trogstahonung.se
www.trogstahonung.se

Nyvallens fäbod

Nyvallens fäbod

Härjedalen

I orörd natur vid Sonefjället, 700 m över havet, ligger Nyvallens fäbod. Våra fjällkor lever på milsvida skogsmarker. Vi erbjuder bl a smör, messmör, grädde, råmjölk, kärnmjölk och tunnbröd. Allt tillverkat efter gamla seder i Härjedalen. Vi skräddarsyr också din fäbodsupplevelse.  Vi tar emot beställning av gäst för lunch, middag och matsäck på fjället.  Maten vi serverar är lokalprodducerad tex gädda från Hedevikens sjö och gammelost. Vi har pannkakstekning åt barnen varje onsdagStuguthyrning öppet v 25-35.  Nyvallens Fäbod samarbetar med Sonfjällets informationscentral.
Läs mer om Sonfjällets nationalpark på sverigesnationalparker.se

Adress

Nyvallens fäbod
Sörviken 300
84093  Hede

Öppetider

Efter överenskommelse.

Kontakt

Telefon: 0684-120 22
Mobil: 070-552 71 99
www.nyvallen.com

Kockgården Dryck AB

Kockgården Dryck AB

Härjedalen

Drycker producerade enbart av bär från Härjedalen och med hög råvaruhalt under varumärket Björnåsen. Bland produkterna finns lingondricka, koncentrerad eller som 33 cl drickfärdig och blåbärssaft. Följ oss gärna på Facebook. 

Adress

Gränsgatan 71
842 33 Sveg

Kontakt

Telefon: 0680 100 11
Mobil: 070 589 2712
E-post: lars-olof.mattsson@kockgarden.se
www.bjornasen.nu

Jillie Ren & Vilt AB

Jillie Ren & Vilt AB

Härjedalen

Ren kvalitet från skog och fjäll
På vår anläggning i Ljusnedal styckar och förädlar vi ren- och viltkött från angränsande samebyar och lokala jägare. Våra produkter återfinns på restauranger och hos återförsäljare i närområdet och övriga landet, och går att köpa på anläggningen när vi är på plats.
Med kunskap och känsla levereras kvalitetskött av finaste sort för både vardagsmat och festmåltid. Vi finns i Härjedalens västra del, det vi på sydsamiska kallar för jílle.


Adress

Jillie Ren & Vilt AB
Industrivägen 21
840 96 Ljusnedal

Öppetider

9.30-15

Kontakt

Telefon: 0684-210 01
Mobil: 070-683 03 98
E-post: info@jillie.se
www.jillie.se

Börtnans Fjällvattensfisk AB

Börtnans Fjällvattensfisk AB

Jämtland

NÄR KVALITÈN FÅR AVGÖRA...Det finns en liten fiskbutik i Börtnan. Där kan du handla dagsfärsk röding och regnbågslax från strömmande kallt vatten.Kallrökt och varmrökt från det egna rökeriet.Gårdens egna gravningar och marineringar samt andra delikatesser året runt.

Adress

Börtnans Fjällvattensfisk AB
Börtnan 822
845 52  ÅSARNA

Öppetider

Gårdsbutik Öppet: Mån-fred 8.00-16.00.

Kontakt

Telefon: 0687-33050
Mobil: 070-344 87 44
E-post: info@bortnanfisken.se
www.bortnanfisken.se

Skärvångens Bymejeri AB

Skärvångens Bymejeri AB

Jämtland

I fjällnära miljö och en levande landsbygd erbjuder Skärvångens Bymejeri AB hantverksmässigt
producerad ost av ko- och getmjölk från byns eget mejeri-Sveriges enda bymejeri.
Allt görs hantverksmässigt, med den fingertoppskänsla som är nödvändig för en säkrad kvalitet.
Vid mejeriet finns en butik som förutom ost, har lokala produkter till försäljning.
Under sommaren kan man avnjuta våra produkter i ostbuffén, i vårt växthuscafé.
Ostbuffé och visningar av mejeriet måndag-fredag under sommarsäsongen med start  fr o m midsommardagen till mitten av augusti.
Se öppettider/visningstider på vår hemsida. Visningar och lunch går även att förbeställas andra tider året runt.
För vägbeskrivning http://www.bymejeriet.se/kontakt/

Adress

Skärvångens Bymejeri AB
Skärvången 130
835 63  FÖLLINGE

Öppetider

Se hemsidan. Ostbuffé alla dagar från midsommardagen till mitten av augusti.

Kontakt

Telefon: 0645-401 40
E-post: lager@bymejeriet.se
www.bymejeriet.se

Bränna Gårdsmejeri

Bränna Gårdsmejeri

Jämtland

På vår gård producerar vi ost av ko och getmjölkSommartid har vi gårdsresturangen öppen från den 22 juli till den 9 aug, öppet mellan 10,00-19,00. Tisdagar stängt.

Gårdsbutiken och uthyrning av stugor är öppet året runt mellan 10.00-18.00 Varmt välkomna

Adress

Bränna Getgård
Övre Valsjön 4913
835 67  Valsjöbyn

Öppetider

Gårdsbutiken öppen alla dagar 10-18

Kontakt

Telefon: 0645-320 54
Mobil: 070-6323471
E-post: info@grannagetgard.se
www.brannagetgard.se

Åsberget Gårdsmejeri

Åsberget Gårdsmejeri

Jämtland

Vi har getter men ystar även på komjölk, ungefär 70 ton per år. Och så gör vi ost av älgmjölk! Ann ordar också Raclette-aftnar och håller sommarrestaurang med ostbaserade menyer. Den traditionella vita caprinen är storsäljaren. I gårdsbutiken kan du köpa Bergsost: en koost med blåmögelyta, Vålåloffen. En kittad hårdost som gör comeback. Blåmögelostar av både get och komjölk och kittosten Rosa från Revsund med stark karaktär. Vägbeskrivning:

Adress

Åsberget Gårdsmejeri
Åsberget 110
84060  Bräcke

Öppetider

Gårdscaféet och Ostbutiken är öppna 1/7-4/8 11.00-16.00. Killingvandring, föranmälan, juli tisdag, torsdag och söndag kl 10.00

Kontakt

Telefon: 0693-910 00
E-post: ann.klensmeden@hotmail.com
www.asberget.se

Huså Bröd

Huså Bröd

Jämtland

Spisbröd och knäckekex På Huså bröds gårdsbageri bakas bröd för hand. Vi använder ekologiskt mjöl och aromrik norsk kummin. Du hittar våra återförsäljare på vår hemsida.

Adress

Huså Bröd
Bygatan 31
83005  Järpen

Kontakt

Telefon: 0647-421 12
E-post: info@husabrod.se
www.husabrod.se

Vallgårdens Bär

Vallgårdens Bär

Jämtland

Vallgårdens Bär ligger i byn Vallrun, i  den nordvästra delen av Krokoms kommun, Jämtlands län.
Här på sydsluttningen odlar vi svarta/ röda vinbär och rabarber. I skogarna och på myrarna plockar vi blåbär, hallon, lingon, kråkbär och hjortron. Men också svampen förstås.
Varken det vi odlar eller bären i skogarna besprutas så våra produkter är naturliga och ekologiska.
I våra produkter finns inga konserveringsmedel och heller inga färgämnen annat än de som naturligt ingår i bären.
Våra produkter får sin lyxiga smak från klimatet som råder här i fjällen. Det är sommarens långa ljusa nätter och höstens varma dagar och kyliga nätter som gör att bären blir extra söta och smakrika och det ger produkter som sticker ut smakmässigt och med hög färgrikedom. Det gör också att bären har en hög halt av vitaminer och antioxidanter.
I vårt nybyggda produktionskök förädlar vi våra produkter med varsam hand och med kärlek till mathantverket. Detta är småskaligt hantverk från början till slut vilket innebär att vi har kontrollen över allt från råvara till färdig produkt.
Det är med stolthet vi erbjuder det till dig.
Under de sex åren vi haft produktionen igång har vi vunnit 5 guldmedaljer, 1 silver och 2 bronsmedaljer i 'Öppna Svenska Mästerskapen i Mathantverk' , med deltagare från hela Norden.
Detta borgar för en hög kvalitet på hantverket och våra produkter. Välkommen !! Besök vår sida på facebook

Adress

Vallgårdens Bär
Vallrun 204
835 63 Föllinge

Öppetider

Ring för aktuella öppettider eller besök vår hemsida www.vallgarden.com

Kontakt

Telefon: 0645-430 00
Mobil: 0738-37 44 54
E-post: info@vallgarden.com
www.vallgarden.com

Undersåkers charkuteri fabrik

Undersåkers charkuteri fabrik

Jämtland


Svensk smörgåsmat från Jämtland!
Charkuteri med kött från Jämtländska bönder.
Tillverkning av korv, rökta produkter kött o fisk , lufttorkat och kött tillbehör.

Adress

Undersåkers charkuteri
Byvägen 111
830 10 Undersåker

Öppetider

Mån-Fre 10-17 Lördag 10-15

Kontakt

Telefon: 0647 30007
Mobil: 0647 30007
E-post: butiken@undersakers.se
www.undersakerscharkuteriefabrik.se

Kålberget

Kålberget

Jämtland

Den mångsidiga gården Kålberget ligger i vackra Offerdal i Jämtland, ca 6 mil nv om Östersund. Här förädlar vi mjölk av egna getter, får och kor till olika sorters ost - från färskost och feta över gouda och st. nectaire till vällagrad alpost. Dessutom erbjuda vi kött och korv av get, killing, får, lamm och kalv efter säsong. I den lilla gårdsbutiken kan du även hitta lamm- och killingskinn, tvål med get- eller fårmjölk och ägg från gårdens hönor. Sommartiden blir det sommarcafé på några helger (kolla på hemsidan!) med gårdsfika och sagolik vy över Oldfjällen, Offerdalsfjällen och Ansättfjällen. För barnfamiljer finns det alltid stora och små djur som ni kan hälsa på och även i mejeriet får man kika in - efter föranmälan.
å

Adress

Kålberget, Övre Åflo 140,
83051 Offerdal

Öppetider

Öppet året runt ! Kolla hemsidan eller ring för mer info.

Kontakt

Telefon: 0725106687
Mobil: 0725106687
E-post: info@kalberget.se
www.kalberget.se

Långbergets Gård

Långbergets Gård

Jämtland

Fjällkor och grönsaker

På vår familjegård har vi fjällkor, grönsaksodling och mathantverk. Tillsammans med naturen erbjuder vi gärna dig det lite mer ovanliga, tex karottmorötter, björksav och fjällkokött.
Våra kor går ute året runt och i deras hagar växer sedan mycket av det vi plockar. Vi odlar det mesta och allt är KRAV-certifierat. Det vi inte säljer färskt torkar vi eller bevarar på annat sätt. Vi har ingen gårdsbutik men ringer du i förväg kan vi fixa det mesta!

Adress

Höglunda 216
844 96
Stugun

Kontakt

Telefon: 0708777987
Mobil: 0708777987
E-post: stina@langbergetsgard.se
www.langbergetsgard.se

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

Lappland

På Vilhelmsdals Gårdsmejeri gör vi ostar som vi själva älskar. Vi jobbar i liten skala och använder bara getmjölk från våra egna getter och komjölk från en utvald gård med jerseykor. Vi ystar, formar och lagrar ostarna på traditionellt sätt med största omtanke. Resultatet blir naturligt smakrika ostar av högsta kvalitet. Vägbeskrivning: Se www.vilhelmsdal.se

Adress

Vilhelmsdals Gårdsmejeri
Vranarp Vilhelmsdal
27293  Tommarp

Kontakt

Telefon: 0414-48 17 00
E-post: mejeriet@vilhelmsdal.se
www.vilhelmsdal.se

Jokkmokksbär

Jokkmokksbär

Lappland

Bärförädling i norr

 Småskaligt mathantverk med bär plockade i Jokkmokk ger goda och hälsosamma kvalitetsprodukter. Juicer, glögg, sirap, saft, marmelader och teer. Åk till oss: Sommartid – Gamla Apoteket i Jokkmokk. Vintertid – Ring och boka ett besök! Vägbeskrivning: Se hemsidan

Adress

Jokkmokksbär
Wästfeltsgatan 25
96233  Jokkmokk

Kontakt

Mobil: 070-280 68 50
E-post: info@jokkmokksbar.se
www.jokkmokksbar.se

Svartbergets getfarm

Svartbergets getfarm

Lappland

Gården ligger naturskönt alldeles intill Hornavans strand (Sveriges djupaste sjö 226 m) i byn Högheden med endast två fast boende familjer.För att komma hit kör man från Arjeplog väg 95 mot Norge efter 5 mil svänger man höger mot Högheden och kör tills vägen tar slut.

Här ystar vi getost av mjölken från våra 35 getter,som vi mjölkar morgon och kväll, däremellan har dom möjlighet att gå ut och in som dom vill.

Adress

Högheden17
938 94 Arjeplog

Öppetider

Oftast är vi hemma men ring gärna och kolla först

Kontakt

Telefon: 0961-270 20
E-post: svartbergetsgetfarm@gmail.com
www.svartbergetsgetfarm.se

Sápmi Ren & Vilt

Sápmi Ren & Vilt

Lappland

Ren - Älg - vildfångad fjällröding - Bär och Örter
Förstklassigt renkött av högsta kvalité av djur som levt i frihet och endast ätit det naturen erbjudit. Vi tar hand om renen och renköttet som samer gjort i generationer - med respekt för djuret och köttet som vi ska leva av.

Adress

Hantverkargatan 71
962 32 Jokkmokk

Öppetider

Måndag-fredag 9-17

Kontakt

Telefon: 070-5695 66 90
E-post: info@sapmirenovilt.se
www.sapmirenovilt.se

Bertejaure gård/Fjällfrö

Bertejaure gård/Fjällfrö

Lappland

Bertejaure gård - berättelser i Lappland.

Vi erbjuder logi under namnet Vindelåforsens Stugby och har ett säsongskafé 'Kafé Vindelälvan' i kulturhuset Kärlekens Tröskloge. Verksamheten drivs av Christina Öster och Urban Berglund, båda berättare och medlemmar i Berättarnätet Sverige. De är också guider. Christinas företag Fjällfrö gör egna grötblandningar av KRAV-odlade spannmål: Bertejauregröt och Vindelälvsgröt.Gården ligger i växtzon åtta och de egna odlingarna är i dagsläget begränsade. Det som odlas används i egna produkter - som rabarber till bakverk i Kafeet och Fjällkvanne i Bertejauregröten.

Boka gärna guidade turer för dig och din familj eller för större grupper: Blomsterlottas trädgård, Skulpturum, byavandring i Ammarnäs eller föredrag om Ryp-Josef Norgefararen. Företaget samarbetar gärna med lokala föreningar och företag för kulturarrangemang eller event.

Företaget är godkänt för utmärkelsen 'Västerbotten Experience' - hållbar utveckling inom turism, efter en global standard GSTC.Följ oss på Facebook @vindelaforsens stugby

Adress

Beföringsvägen, 16
92495
Ammarnäs

Öppetider

Efter överenskommelse. Kafé Vindelälvan är ett säsongskafé.

Kontakt

Telefon: 070-2306115
Mobil: 070-2306115
E-post: christina@bertejaure.se
www.bertejaure.se

Smakrummet

Smakrummet

Medelpad

Smakrummet Café och delikatessbutik på Norra Stadsberget, Sundsvall!

Butik välfylld m unikt utbud av närprod. Kyldisk med lokala ostar, ren o älgprodukter och annat smått och gott. På hyllorna

trängs svenskt småskaligt producerade livsmedel som bröd, saft, burkar, godis & choklad. Fina presenter i alla prisklasser.

Café Smakrummet erbjuder gott hembakat och lättare luncher med fokus på närproducerat och lokalt.

Butik och Café finns på Norra Stadsberget - ett kulturhistoriskt område med vackra gamla byggnader, museum, fäbodvall och

ett utsiktstorn där du kan se ut över vår vackra stad. Vår webbutik https://smakrummet.nordicshops.com skickar hem

till Dig över hela Sverige, mer info på hemsidan.


Adress

Smakrummet
Norra Berget
856 40 Sundsvall

Öppetider

Smakrummet öppet varje dag 11.00-17.00

Kontakt

Telefon: 060-616579
Mobil: 070-676 16 89
E-post: smakrummet.christina@telia.com
www.smakrummet.se

Strömmens Gårdsmejeri

Strömmens Gårdsmejeri

Medelpad

Prisbelönta fårostar från västra MedelpadVi säljer Sveriges bästa ostar. Boltjärn Blå, Lamembert, Ranklev, Snödskalle, Tant Grön, Sven Kals mfl talar sitt tydliga och smakrika språk. Äkta ostupplevelse.

Adress

Strömmens Gårdsmejeri
Boltjärn 143
84192  Ånge

Öppetider

Öppet när vi är hemma. Ring om du vill vara säker

Kontakt

Telefon: 0707-778378
Mobil: 0765-558817
E-post: garden@strommensgardsmejeri.se
www.strommensgardsmejeri.se

Mitt skafferi

Mitt skafferi

Medelpad

Smaker från naturens skafferi

Mitt Skafferis produktionskök och gårdsbutik ligger på Alnö, norr om Sundsvall, i en lantlig och naturskön miljö. Råvarorna kommer mestadels från närområdet och förädlas på ett hantverksmässigt sätt. I sortimentet finns bland annat marmelader t ex. havtorn och krusbär, hjortronsylt, saft t ex rabarber och svartvinbär, prisbelönta glöggsorter gjorda av blåbär, lingon, rabarber och svarta vinbär, bär & frö-strössel och kryddor. Sortimentet utökas och förändras efter årstiderna. Välkommen!

Adress

Stornäset 114
865 91 Alnö

Öppetider

Nästan alla dagar. Ring först.

Kontakt

Mobil: 070-320 22 04
E-post: info@mittskafferi.se
www.mittskafferi.se

Lövberg gårdsproduktion

Lövberg gårdsproduktion

Medelpad

I grunden gårdsmejeri med bed&breakfast. Gårdsbutik för att sälja den egna osten. Sommartid driver vi gårdscafé och gårdsbutik även på Y:et vid E4:an.

Adress

Lövberg 102
861 93 Ljustorp

Öppetider

Ring före besök 070-660 82 40

Kontakt

Telefon: 073-822 41 57
Mobil: 073-822 41 57
E-post: info@lovbergsostar.se
www.lovbergsostar.se

AlterHedens Rabarberi

AlterHedens Rabarberi

Norrbotten

I AlterHedens gårdsbutik finns unika delikatesser från egentillverkning och vi har även andra fina, naturliga varor.

Alltid öppet - året runt
Självbetjäning- swish eller betala i väggen (ta med växel). Självbetjäning öppen alla dagar 6.00-20.00, året runt. 9.00 - 17.00 vardagar kan du betala över disk med pengar eller kort. Vi har en rabarberutställning och mobilguidning för kunder på så väl självbetjäning som betjäning.

Sommaraktiviteter
Sommartid paltkalas, rabarbersafari, bakning av gahkku (samisk glödkaka),musikcafé och viltwook. I vårt sommarcafé serverar vi hembakat fika och lättare rätter. Läs mer om aktiviteter på www.facebook.com/AlterHedens.

Mitti fyrkanten området
AlterHedens finns i den vackra Alterdalen. När man fikar och äter kan man sitta och beundra utsikten över vår lilla sjö medan barnen fridfullt leker med traktor på traktorbanan.Vi finns mitt i fyrkanten området- nära Piteå, Luleå, Älvsbyn och Boden.

Studiebesök& bokning
Vi har ett stort utbud av guidningar för grupper exempelvis Rabarber safari, Rabarbervisning, Solvisning, Paltservering, Viltwookoch RabarberBio.

Adress

AlterHedens Rabarberi
Norra Altervägen 1075
94592  ALTERSBRUK

Öppetider

Gårdsbutiken 06-20 alla dagar (självbetjäning) 09-17 må-fr (betjäning) Sommarcafé må-fr 09-17 & lö-sö 12-16 mer info på hemsidan

Kontakt

Telefon: 0911-20 40 93, fax 20 40 40
Mobil: 070-622 41 97
E-post: alterhedens@gmail.com
http://www.alterhedens.se

Berga Gård

Berga Gård

Norrbotten

Hjort och lammkött, Djurfoder, Potatis. Hos oss finns hängmörad hjort och lammkött från egen uppfödning. Foder till djuren samt potatis odlar vi på gården. Vi slaktar i eget slakteri och styckar enligt önskemål. Vi säljer även köttkartonger på 10-30 kg samt styckade detaljer.

Adress

Berga Gård
Brönevägen 113
94493  Hemmingsmark

Öppetider

Enligt överenskommelse.

Kontakt

Mobil: 070-683 32 58
E-post: vega.granberg@telia.com

Astrant Plant

Astrant Plant

Norrbotten

Handelsträdgård med odling av härdiga perenner, buskar, fruktträd; specialitet björkar. Mycket brett sortiment av sommarblommor, stort urval av tomatsorter, paprika och chili. Många sorter av kryddväxter i kruka. Visningsrabatter.

Adress

Astrant Plant
Jönsbyvägen
94591  Norrfjärden

Öppetider

Vardagar 10-18 Lördagar - söndagar: 10 - 14 under säsong

Kontakt

Mobil: 070-54 222 51

Dahlbergs hembageri

Dahlbergs hembageri

Norrbotten

Handbakat tunnbröd. Vi tillverkar ett genuint gammeldags handbakat tunnbröd med kryddrik smak bakat i Norrbotten. Säljs på en massa ställen från Göteborg till Kiruna bl a genom Ica och Konsumbutiker och genom delikatess- och ostbutiker runt om i Sverige.Vägbeskrivning:

Adress

Dahlbergs hembageri
Abborrgatan 1
94135  Piteå

Öppetider

När vi är på bageriet.

Kontakt

Telefon: 0911-14343
E-post: info@hembageri.nu
www.hembageri.nu

Kalix Sylt AB

Kalix Sylt AB

Norrbotten

Vi förädlar de norrländska smakerna och tillverkar sylt av högsta kvalitet,  med ett högt bärinnehåll och så lite socker som vi tycker är möjligt.  Som till exempel vår hjortronsylt med hela 75 % bär.  Så nära hemkokt man kan komma. Riktig sylt helt enkelt!  Vi säljer även kallpressad Blåbärsjuice, Kalixdryck, Kalixlöjrom (ursprungsmärkt), samt styckfrysta bär.  Besök vår fabriksbutik där du även kan köpa uppskattade presentförpackningar med våra produkter.

Adress

Kalix Sylt
Valhallavägen 85
952 31 Kalix

Öppetider

Vardagar 7-15

Kontakt

Telefon: 0923-130 80
Mobil: 070-523 41 75
E-post: info@kalixsylt.se
www.kalixsylt.se

Fiskcentrum i Piteå AB

Fiskcentrum i Piteå AB

Norrbotten

Fiskodling
Egen havsodlad regnbågslax som vi säljer färsk, rökt, gravad, skivad m m. Du hittar även andra fiskdelikatesser hos oss. Ring gärna för mer info!

Adress

Fiskcentrum i Piteå AB
Energivägen 3
952 21 Kalix

Kontakt

Mobil: 073-054 51 95
E-post: marina@guldhaven.se

Kallaxgårdsbutik AB

Kallaxgårdsbutik AB

Norrbotten

Kallaxgårdsbutik finns i Kallax by, 5 minuter från Luleå och flyget.
Butiken drivs av oss tre syskon Maria, Kristina och Anders.
Kallaxgårdsbutik är en livsstilsbutik där du hittar inredning, möbler, antikt, hantverk, delikatesser samt du kan ta en fika i vår mysiga butik och när vädret tillåter kan du sitta ute. 
Vi producerar två livsmedelsprodukter; Blommande älgörtsdricka som vi vunnit silver i SM i mathantverk bland 500 andra tävlande produkter samt Blommande rosendricka.
Vi designar även unika textilier så som ex. kuddar, mössor, vantar, sjalar m.m.

Hjärtligt Välkomna!

Maria Kristina Anders 


Adress

Kallaxvägen 441
975 95 Luleå

Öppetider

Se hemsida www.kallaxgardsbutik.se

Kontakt

Telefon: 070-247 02 04
E-post: info@kallaxgardsbutik.se
www.kallaxgardsbutik.se

Pesula Lantbruk och Gårdsbutik Norrbotten

Pesula Lantbruk och Gårdsbutik Norrbotten

Norrbotten

Delikatesser och hantverk från Tornedalen
Vår gårdsbutik ligger i övre Kukkola 23 km norr om Haparanda intill väg 99 vid vackra Torneälven.
Vi odlar och producerar och buteljerar vår ekologiska och kravmärkta rybsolja. Världens nordligaste producerade och KRAV odlade matolja och senap. I vår gårdsbutik finns tillsammans med andra tornedalska och norrländska delikatesser och specialitéer  som tex renprodukter, midnattssolstorkade tomater, olika bär och fröströssel, bärsirap etc. Även fina lokala hantverk finns att köpa som tex tennarmband, smide, träsniderier, fotoljus etc…

Adress

Tornedalsvägen 237
953 91 Haparanda

Öppetider

12 - 18 varje dag men avvikelser kan förekomma

Kontakt

Mobil: 070-325 03 77
www.pesulalantbruk.se

Baronselets Gourmetprodukter

Baronselets Gourmetprodukter

Norrbotten

Vi tillverkar senap, dressing och såser i liten skala.

Baronselets gourmetprodukter startade nära Rosfors Bruk med senap, dressing och såser.

Under våren 2020 flyttar vi till nytt produktionskök i gamla skolan i Holmträsk. 

Där kommer vi att ha ett förädlingskök och matkreationskök.

Eftersom räknar vi med att kunna erbjuda en restaurang och festlokal samt ett par lägenheter. 

Vi erbjuder presentförpackningar och företagsgåvor. Du kan även boka provsmakningar hemma hos dig.

Adress

Holmträskv 201 A
945 92 Altersbruk

Kontakt

Telefon: 070-7792777
E-post: peter@baronselet.eu
https://www.facebook.com/groups/938512269643740

Kalix Ost

Kalix Ost

Norrbotten

Gårdsmejeri,boende,butik & café  
Olika typer av getostar samt komjölksostar gjorda i eget mejeri av egen getmjölk och grannens komjölk. Hemmabakat fika i cafét.

Adress

Bondersbyn 199
952 92 Kalix

Öppetider

Se hemsida/FB sida

Kontakt

Telefon: 0923 270 07
Mobil: 070 287 83 42
E-post: info@kalixost.se
www.kalixost.se

Sikfors Konferens

Sikfors Konferens

Norrbotten

Sikfors Konferens & Fritidsby är sen den 16 december 2013 köpt av syskonen Stenvall, Sven, Folke & Anna, de har anställt Åsa Nilsson som verksamhetschef för att driva anläggningen.

Vi kommer att fortsätta utveckla aktiviteter & sevärdheter i byn, utöka campingområdet, m.m.

Här kan vi erbjuda er trevliga och givande sammankomster i en naturskön miljö med en avspänd och personlig service – tillsammans med vår personal tar vi hand om er till 100 procent, hos oss kan ni känna er som hemma.

I vår närhet finns många trevliga och intressanta utflyktsmål med unika kulturmiljöer.
En promenad över hängbron över till Sikfors Gamla Kraftverk.
10 minuters bort en kulturminnesmärkt järnvägsbro, vacker att beskåda, och under den en laxtrappa,en naturens tavla med laxar hoppandes mot dammluckorna.
Med bara 40 minuters körtid till Storforsen, Europas längst obundna vattenfall, 40 minuter till Luleå, 40 min till Boden, 25 minuter till Piteå, trästaden med Sveriges första gågata!
Välkomna till Sikfors!

Adress

Kockvägen 9
942 94 Sikfors

Öppetider

Året runt

Kontakt

Telefon: 0911 – 700 77
Mobil: 073 184 00 43
E-post: info@sikforskonferens.se
www.sikforscamping.se/

Råsta Lantbruk

Råsta Lantbruk

Närke

Vi odlar potatis och morötter.

Adress

Råsta Lantbruk
Dömmesta
71592  Stora Mellösa

Öppetider

Självbetjäning är öppen dagligen 8 - 19.

Kontakt

Telefon: 019-44 54 55, 44 56 35
Mobil: 070-544 54 11
E-post: rusta.lantbruk@t.lrf.se

Röhammars Gård

Röhammars Gård

Närke

Välkommen till Röhammars Gårdsbutik Stora Mellösa. Hos oss hittar ni många olika sorters potatis och morötter från egna odlingar. Vi säljer även andra fräscha produkter såsom honung, ägg bruna och vita, kräm, bröd, juice, solrosfrö, hästfoder m m. Koppla gärna av med kaffe och kaka i vår caféhörna.

Adress

Röhammars Gård
Röhammars Gård
71592  Stora Mellösa

Öppetider

Alla dagar året runt 8.00-20.00

Kontakt

Telefon: 019-44 54 75
Mobil: 0705-44 50 51
E-post: johanjansson74@hotmail.com

Gräsljunga Gårdsprodukter

Gräsljunga Gårdsprodukter

Skåne

Mysig liten Gårdsbutik med ägg och lamm m m

Vi har en mysig liten Gårdsbutik med gårdens egna produkter. 

Ägg, kokhöns, Visseltoftatårta, lammkorv, lammskinn, ullgarn samt en hel del annat.

På gården har vi en ekologisk lammproduktion med Gotlandsfår, certifierad enligt Krav. Alla våra skinn bereds i Sverige på Tranås skinnberedning.

Våra höns går fritt inne i stallar med uteveranda och möjlighet till naturlig rörelse och väljer själva om de vill värpa, sova eller sprätta.


Adress

Gräsljunga Gårdsprodukter
Gräsljunga 1405
28395  Visseltofta

Öppetider

Fredag: 13-18 Lördag: 10-13

Kontakt

Mobil: 0708-33 09 19
E-post: info@grasljunga.com
www.grasljunga.com

Varalövs Gårdsbutik

Varalövs Gårdsbutik

Skåne

Här sysslar hela familjen med jordbruk där vi odlar sockerbetor, säd och potatis m.m. 20 olika sorters potatis, växthus- och frilandsodlade grönsaker. Från ca 1 maj skördar vi grön sparris och ca 1 juni plockar vi färsk potatis av olika sorter flera gånger per dag. Övriga grönsaker: tomat, gurka, lök, dill, gräslök, sallad m m och på hösten jordärtskockor, kålrot, rödbetor, rödkål vitkål och till jul även grönkål.

Adress

Varalövs Gårdsbutik
Helsingborgsvägen 434
26296  Ängelholm

Öppetider

vardagar sommartid 8,00-19,00 lö-sö 8,00-17,00 Vardagar vintertid 12.00-18,00 lö 8,00-17,00 söndagar och helgdagar stängt

Kontakt

Telefon: 0431-221 12
Mobil: 070-324 40 19, 070-586 89 96
E-post: info@varalovsgardsbutik.se
www.varalovsgardsbutik.nu

Ekastiga Gårdsbutik

Ekastiga Gårdsbutik

Skåne

Vi säljer detaljstyckat vakuumförpackat kött från lamm året om i vår Gårdsbutik. Helt eller halvt ekologiskt lamm går att beställa september-april, styckas efter kundens önskemål. Kravgodkänt nötkött av rasen Hereford hängmörat i 14 dagar kan beställas i 30 kg:s låda hela året. Egen uppfödning. Vackra lockiga får- och lammskinn av rasen Gotlandsfår säljer vi också. Lammskinnen lämpliga till baby, och fårskinnen att sitta på, ha på golv eller till heminredning. Sömnad i lammskinn utföres. T.ex. handsydda västar, vantar,  mössor, nallar, boer, kuddar, dynor, åkpåsar till baby och rullstolar, pulsvärmare, gungfår m.m. Tapetseriarbeten i lammskinn utföres. Studiebesök efter överenskommelse.

Adress

Ekastiga Gårdsbutik
Ekastiga
24393  Höör

Öppetider

Lördagar 10-16

Kontakt

Telefon: 0413-211 15
Mobil: 0738-024 288
E-post: lamm@ekastiga.com
www.ekastiga.com

Backgården i Raus

Backgården i Raus

Skåne

Familjedrivet jordbruk och gårdsbutik

Gården ligger likt en grön oas mitt bland bebyggelsen. I vår gårdsbutik finns hängmörat oxkött och fläskkött från våra utegående djur, säsongens närodlade grönsaker samt delikatesser från när och fjärran. 
Öppet alla dagar kl 9-18.

Adress

Raus Backgården 1
253 62 Helsingborg

Öppetider

9 – 18 alla dagar.

Kontakt

Telefon: 042-260 289
Mobil: 070-6375505
E-post: info@backgarden.nu
www.backgården.nu

Annedals Gårdsbutik

Annedals Gårdsbutik

Skåne

Grönsaker, bär och blommor på Söderslätt
Under vår och sommar odlar vi olika sorters grönsaker, bär, potatis och snittblommor. Dessa säljs sedan dagsfärska i Gårdsbutiken och förädlas i vår köksbod till sylt, saft, chutney, marmelad och andra inläggningar efter eget recept. Butiken fylls med lokala livsmedel efter säsong och på hyllorna finns kryddor, honung, knäckebröd, m m. Välkommen ut och plocka dina egna jordgubbar och en sommarbukett.
Facebook (Annedals Gård) och Instagram (@annedalsgard)


Adress

Annedals Gårdsbutik
Annedal, Stäviev. 90
23591  Vellinge

Öppetider

Sommaröppet: Mån-fre 9-18 och Lör 9-14. September-maj: måndag-torsdag 13-18 fredag 10-18, lördag 10-14

Kontakt

Telefon: 040-423490
Mobil: 0708-423490
E-post: butik@annedalsgard.se
www.annedalsgard.se

Kärra gårdsslakteri & butik

Kärra gårdsslakteri & butik

Skåne

Köttprodukter av vilt, hjort, kyckling, anka, gås och kalkon. Kärra Gårdsslakteri & Butik är ett familjeföretag. Vi har ett småskalig uppfödning, slakt och butik på ett och samma ställe. Vårt målsättning är att producera kvalitet framför kvantitet.

Adress

Kärra gårdsslakteri & butik
Kärra gårdsslakteri & butik
26296  ÄNGELHOLM

Öppetider

Vardagar kl 10 - 18 och lör - sön kl 12 - 16, eller enl. överenskommelse per telefon

Kontakt

Mobil: 073-34 59 240
E-post: jens.bonde@hotmail.com
www.karragard.se

Gessie Potatis

Gessie Potatis

Skåne

Gårdsbutiken med bla potatis och grönsaker, egenodlat och lokalodlat vid säsong.
Text: I gårdsbutiken finns våra potatisar året om från egen odling med hög kvalité. Flera sorters matpotatis och delikatesspotatis. Nyskördad färskpotatis från ca juni. Vi har även ett brett utbud av egenodlade och lokalodlade grönsaker efter säsong. Jordgubbar från egen odling. På hyllorna finns bla rapsoljor, kryddor, honung och mycket mer. Välkomna!

Adress

Gessie Potatis
Gessievägen 143:22
235 93  VELLINGE

Öppetider

Öppet året runt. Se hemsidan, sociala medier

Kontakt

Mobil: 0709-14 19 40
E-post: gessiepotatis@telia.com
www.gessiepotatis.se

Viby Potatis

Viby Potatis

Skåne

I lantlig trivsam miljö kan vi erbjuda gårdens egna produkter. Vår specialitet är ett brett potatissortiment. Fräscha grönsaker, färska ägg från vår egen gård. Från lokala producenter och odlare har vi charkvaror, honung, rapsprodukter, sillinläggningar senap m m. Här på gården kan du även besöka storkarna i Kristianstads Vattenrike.

Adress

Viby Potatis
Viby kyrkväg 22
29151  Kristianstad

Öppetider

Mån - fre kl 10 - 18, lör kl 10 - 15. Öppet året runt.

Kontakt

Telefon: 044-22 80 09
Mobil: 0708-93 73 71
E-post: gardsbutiken@vibypotatis.se
www.vibypotatis.se

Östergårds Grönsaker

Östergårds Grönsaker

Skåne

Försäljning av potatis, grön sparris,  gul lök, honung, jordgubbar, grönsaker och ägg. Färskpotatis juni-aug. Vinterpotatis och bakpotatis sept-maj. Grön sparris maj-juni. Majs aug-sept.

Adress

Östergård
Östergård Pl 1181
288 33  VINSLÖV

Öppetider

7-20 endast självbetjäning

Kontakt

Telefon: 044-841 32 (044-853 73)
Mobil: 0708-38 41 32
E-post: goran.ostergard@telia.com

Gunnarshögs Gård

Gunnarshögs Gård

Skåne

Mitt på det vackra Österlen ligger familjegården Gunnarshögs Gård. Här tillverkar vi vår kallpressade rapsolja. Vi kallar den guldet från Österlen.

Vi som driver Gunnarshögs gård heter Erik, Anja, Gunnar och Lisbeth. Vi har förmånen att bo och verka på det natursköna Österlen, i ett böljande landskap, bland guldgula rapsfält. Här odlas de råvaror som vi sedan vidareförädlar och säljer i vår gårdsbutik och till återförsäljare runt om i landet.

Gunnarshögs Gård är en släktgård som tillhört familjen Nilsson sedan 1897. Verksamheten har utvecklats från ett traditionellt jordbruk till ett nytänkande livsmedelsföretag med kallpressad rapsolja i fokus.

Rapsen odlas på vår egen gård eller alldeles i närheten, vilket ger oss full kontroll över hela produktionen, från frö till flaska. Kallpressningen sker på gården och är en mycket skonsam process, som med låg temperatur och mekanisk kraft ”trycker” ut oljan ur fröna. Detta ger oss en rapsolja av högsta kvalitet, med naturligt gyllengul färg och härligt nötig smak. Vi hoppas och tror också att vår lokala produktion kan bidra till en mer levande landsbygd, en hållbar utveckling samt ger dig möjligheten att göra hälsosamma val som ger bra livskvalitet.

I vår välbesökta butik hittar du, förutom alla våra olika sorters oljor, även vinäger, senap, kryddor och marmelader. Och i vårt sommaröppna gårdskafé kan du njuta av läckra smörgåsar och söta delikatesser, allt bakat och tillrett i eget kök.

Kom gärna förbi oss på gården, så berättar vi mer.

Adress

Gunnarshögs Gård
Gunnarhögs Gård
27656  HAMMENHÖG

Öppetider

Öppettider i Gårdsbutik Vardagar kl. 9-17 Lördagar kl. 10-16 Söndagar (maj-september) kl 10-16 Öppet i Gårdskaféet Se hemsidan

Kontakt

Telefon: 0414-320 03
E-post: info@gunnarshog.se
www.gunnarshog.se

Österlen Kryddor

Österlen Kryddor

Skåne

Österlenkryddor är den äkta Svenska kryddan som vi med stolthet levererar från spadtaget till kryddhyllan. Vi presenterar hantverksmässig kvalitet i våra kryddor som vi hela tiden utvecklar för att möta våra gäster. Hos oss är alla lika viktiga, vilket vi visar genom att vi hela tiden utbildar oss för att möta just era önskningar. 

Vi erbjuder helhetsupplevelser och bjuder in till kreativ matlagning som alla kan vara delaktiga i. Här möts ni av en organisk natur helt fri från gifter och vår strävan är att hela tiden ligga i framkant vad gäller hållbarhet. På fälten växer ett tjugotal sorter; Lavendel, Timjan, Salvia, Oregano, Fransk Dragon, Citronmeliss, Kyndel, Libbsticka, Rosmarin, Myntor, Kummin, Koriander, Fänkål och Vallmofrö. Vi skördar och torkar, tröskar, rensar, allt sker på gården liksom förädling och paketering. Lavendeln destillerar vi för att utvinna den eteriska oljan.

Till oss kommer man för att besöka vår gårdsbutik och för att njuta av kryddfält och örtagård. - på egen hand eller på någon av våra guidade kryddfältsvandringar.Välkommen i kryddfälten! Glasscafé! Eva och Olle Olsson

Adress

Österlen Kryddor
Karlsfältsvägen 363
27022  Köpingebro

Öppetider

Måndag-fredag 11-18, lördag och söndag 10-15.

Kontakt

Telefon: 0411-55 06 06
E-post: info@osterlenkryddor.se
www.osterlenkryddor.se

Petersborgs Gård

Petersborgs Gård

Skåne

Petersborgs gård är ett lantbruk på Österlen. Här odlar vi och tillverkar en äkta Skånsk senap utan tillsatser. Vi förädlar våra senapsfrö till olika senapsprodukter efter egna recept. I våra butiker hittar ni ett stor utbud av Skånskt mathantverk

Adress

Petersborgs Gård
27398  Smedstorp

Öppetider

Fred-lörd 11-16 året runt eller besök våra andra butiker i Lunds saluhall och i Ystad på Stora Östergatan 32

Kontakt

Telefon: 0414-521 52
Mobil: 070 658 98 54
E-post: petersborgs-gard@telia.com
www.petersborg.se

Degeberga Kött & Chark

Degeberga Kött & Chark

Skåne

Garanterat Svenskt Kött från Producent till Konsument Kött och charkprodukter i butiken kommer från våra egna stallar. Följ den höga köttkvaliteten från stallet till din egen tallrik. Djuren slaktas i lugn miljö i vårt eget slakteri och är fria från stress. Transporten till slakteriet är en behaglig promenad för djuren på 10 m. Cateringverksamhet med kallskuret av olika sorter enligt överenskommelse samt vår egen potatissallad, festfat med exotiska frukter, smörgåstårtor m.m. Arrangemang av grillfester för slutna sällskap - vi kommer hem till er. Grillgris - potatissallad - pumpasallad.

Adress

Degeberga Slakteriprodukter
Torskullevägen 64
297 31  DEGEBERGA

Öppetider

Öppet torsd-fred 13.30-17.30 Röda dagar stängt

Kontakt

Telefon: 044-35 05 93
Mobil: 0707-408 902
E-post: slakteriprod@degeberga.nu
www.degeberga.nu/foretag/slakteriprodukter-ab/

Österlen Sparris AB

Österlen Sparris AB

Skåne

Nyskördad sparris, sparrisplantor, museum Välkomna till vår gårdsbutik, visningsträdgård, museum och sparrisdagar. Åk till oss ca 12 km söder Simrishamn. Sparrissäsongen är kort. Bussar och grupper välkomna efter föranmälan.

Adress

Österlen Sparris AB
Sparrisgården
276 36 Borrby-Skillinge

Öppetider

Gårdsbutiken öppen i början maj-midsommar, alla dagar 10-16 (inför helg 18).

Kontakt

Telefon: 0414-300 76
Mobil: 0708-95 96 55
E-post: info@sparris.se
www.sparris.se

Ekerödsrasten

Ekerödsrasten

Skåne

Ekerödsrasten ligger utmed E22. Omfattar restaurang, café, vinterträdgård, köttbutik med nöt, gris och lamm, konferens- och motellanläggning,  camping, fiske m m. Köttbutiken saluför nöt och gris med egen köttdjursbesättning av rasen Charolais.

Varför inte boka hotellrum eller campingplats m skogen som närmsta granne. Vi har även individprövningen för Sveriges köttrastjurar. Även camping.Adress

Ekerödsrasten
Ekeröd 5278
24295  Hörby

Öppetider

Öppet tisd-onsd 10-17, tors-fred 10-18, lörd 10-13, Café & rest må-fr 6.30-22, lörd 7-22, sönd 8-22.

Kontakt

Telefon: 0415-330 100
E-post: info@ekerodsrasten.se
www.ekerodsrasten.se

Lunnarpshills Gårdsbutik

Lunnarpshills Gårdsbutik

Skåne

I den idylliska byn Lunnarp mellan Dalby och Genarp ligger gårdsbutiken. Vi öppnade butiken 2003 och har fött upp tuppar sedan 1998. Välj bland butikens lockande utbud av oljor, marmelad, nymalet kaffe, te, friskvårds- och presentartiklar, och vår specialite färska och rökta tuppar.

Adress

Lunnarpshills Gårdsbutik
Lunnarpshill 321
24010  Dalby

Öppetider

Sista helgen i månaden fred 11-18, lörd 10-15. Det går bra att ringa in beställningar

Kontakt

Mobil: 0708-87 75 84
E-post: lunnarpshill@telia.com

Skånehill Gård

Skånehill Gård

Skåne

En gårdsbutik med både klassiskt och spännande sortiment. Vi producerar och förädlar det mesta hemma på gården. Övrigt kommer från närbelägna gårdar med den rätta känslan för råvarans bästa. Vi har en viss bas året runt och kompletterar med säsongens varor. Vi producerar livsmedel och råvaror som vi själva vill använda. Vi har bl a sylt, saft, marmelader, honung från egen bigård, vaxljus, ägg från våra frigående höns, oftast har vi nybakat bröd samt lamm och anka. I butiken även KRAV-odlade och Rättvisemärkt. Johan & Susanne önskar Er hjärtligt välkomna.

Adress

Skånehill Gård
Östra Storgatan 99
26060  Kvidinge

Öppetider

Öppettider: Fre. 15-18, Lör. 10-14 eller enl. ök.

Kontakt

Telefon: 0708-569637
E-post: butik@skanehill.se
www.skanehill.se

Ebbatorps Fågel

Ebbatorps Fågel

Skåne

Vi ville ha en mer köttrik kyckling. Då köpte vi några små kycklingar som utfodrades med helt vegetabiliskt foder. De fick gå fritt tills en slakvikt om 3,5 kg uppnåtts. Smaken blev då över förväntan och intresse väcktes snabbt. Antalet ökade i snabb takt allt eftersom efterfrågan blev större. Slakteriet byggdes ut och en gårdsbutik startades. I dag slaktar vi varje vecka så det finns alltid tillgång till färsk nyslaktad kyckling.

Adress

Ebbatorps Fågel
S Munkarp 432
243 95  Höör

Öppetider

Lördag: 10-13

Kontakt

Telefon: 0413-341 61
E-post: slise58@hotmail.com
www.ebbatorpsfagel-gardsbutik.se

Hallongården

Hallongården

Skåne

Gårdsbutik & Halloncafé

I gårdsbutiken finns prisbelönt mathantverk som saft, sylt, hallonketchup och mycket mer. Det finns också produkter från andra utvalda matproducenter och något för barnen. Koppla gärna av i lantlig idyll med en fikakorg från vårt Halloncafé, alltid hembakat och alltid hallon! Sitt i trädgården, mellan hallonraderna eller i ”Mormors länga” och passa på att hälsa på gårdens djur samtidigt.

På gården odlar vi hallon, sparris, blåbär och andra svenska bär. Primörsäsongen är från maj till och med oktober. Resten av året kan ni köpa våra frysta Gourmet Hallon.

 

Välkomna till vårt smultronställe! ”

Adress

Hallongården
Bodarp pl. 45
23194  Trelleborg

Öppetider

Se hemsidan www.hallongarden.com

Kontakt

Mobil: 0706-42 38 68
E-post: kerstin@hallongarden.com
www.hallongarden.com

Ängavallen

Ängavallen

Skåne

Helt unikt för Ängavallen är att allt i restaurangen och i butiken är 100% ekologiskt, det mesta från den egna gården. Har du varit här vet du redan allt detta! Men då vet du också att det alltid är lika underbart att komma tillbaka! Högre Krav än Krav - inga kompromisser, inga undantag.

Adress

Ängavallen
Ängavallens Gård
23591  Vellinge

Öppetider

Alla dagar 12-18, lörd-sönd 12-15.

Kontakt

Telefon: 040-42 32 50
E-post: angavallen@angavallen.se
www.angavallen.se

Österlenhonung

Österlenhonung

Skåne

Vi tar fram olika honungssmaker ur naturen. Honungen är av den finaste kvalitet som vi säljer med stolthet för att förgylla din smakupplevelse. Vägbeskrivning:

Adress

Österlenhonung
Ramsåsa, Björkhaga Gård
27397  Tomelilla

Öppetider

Vi tar fram olika honungssmaker ur naturen. Honungen är av den finaste kvalitet som vi säljer med stolthet för att förgylla din smakupplevelse.

Kontakt

Telefon: 0417-120 30
Mobil: 070-530 45 20
E-post: info@osterlenhonung.se
www.osterlenhonung.se

Skånska Vilt i Sjunkaröd

Skånska Vilt i Sjunkaröd

Skåne

Slakteri, gårdsbutik och kurser
I vår mysiga gårdsbutik säljer vi kött och vilt från vårt närområde. Vi har både färskt kött och ett stort sortiment av charkprodukter. Dessutom har vi ett urval av skinnprodukter och kryddor. Vi kör kurser och olika events i kött och kötthantering, matlagning och speciella kurser för jägare. Vi har även en vildsvinsfarm där du kan se vildsvinen på nära håll. För mer information, kolla vår hemsida och sociala medier! Facebook: Skånska Vilt AB. Instagram: sjunkarod.

Adress

Sjunkaröd Skånska Kött & Vilt
Pl 1399B
288 90  Vinslöv

Öppetider

Vardagar 8-17 – lördagar 9-14 För inlämning av vilt: Dygnet runt/självbetjäning. Kvällar, helger och nattetid gäller självbetjäning.

Kontakt

Telefon: 042-22 11 29
Mobil: 070-558 11 73
E-post: info@skanskavilt.se
www.sjunkarod.com

LjusGrönt

LjusGrönt

Skåne

Vi är ett litet företag som odlar och förädlar bär och grönsaker som vi säljer i vår gårdsbutik. Under den mörka årstiden tillverkar vi handstöpta och gjutna ljus, som vi också säljer i vår gårdsbutik. Vi bygger produktionskök som ska vara färdigt i oktober. När vi inte kokar sylt o saft så kommer det en bagerska som ska baka det kunderna önskar. Hon bakar efter beställning. Vi är SVENSK MÄSTARE att göra Squash Pickles

Adress

Ljus Grönt
24291  Hörby

Öppetider

I byn Pärup 9 km sydöst om Hörby Öppet: När skylten är uppe eller enligt ök.

Kontakt

Telefon: 0415-610 17
Mobil: 070-283 66 56
E-post: info@ljusgront.se
www.ljusgront.se

linas och binas/Havängsprodukter

linas och binas/Havängsprodukter

Skåne

Vår KRAV-certifierade och ouppvärmda honung sorteras efter vilka blommor bina samlat nektar från. All vår honung finner du i vår gårdsbutik där du också kan provsmaka de olika sorterna. I trädgården kan du vid vackert väder se bina arbeta. Du hittar även vårt sortiment i vår webbshop.

Adress

Havängsprodukter
27357  Brösarp

Öppetider

Öppet enligt överenskommelse. Se hemsidan

Kontakt

Mobil: 0708-12 62 72
E-post: info@linasochbinas.se
www.linasochbinas.se

Sövde Musteri HB

Sövde Musteri HB

Skåne

I mer än 50 år har vi mustat äpplen i Sövde. Där många av regionens små och stora odlare fått möjlighet att omvandla sin äppelskörd till frisk nyttig och god must. Den gamla mejeribyggnaden från 1894 ligger mitt i byn, med vackra Sövdesjön på andra sidan vägen och den populära Amifteatern som närmaste granne. Härifrån levererar vi vår populära mujst till slott och kojor över hela landet. Vi är redo att ta emot årets skörd, alla är välkomna hit med sin fruk toch vi lovar att ta hand om den och er på bästa sätt.

Adress

Sövde
275 96 Sövde

Öppetider

Fred 11-17.30 lörd 10-13

Kontakt

Telefon: 0416-160 01
E-post: info@sovdemusteri.se
www.sovdemusteri.se

Fagraslätt

Fagraslätt

Skåne

Gården Fagraslätt ligger drygt en mil nordost om Kristianstad. Här bor Katrin och Per Modig med barnen Lisa, Anna, Frida och Olle.

Tillsammans med granngården Sixtorp bedrivs ekologisk växtodling på ca 160 ha. Här odlas matbönor som packas och säljs i egen regi. Nya spännande grödor som quinoa och linser odlas i samarbete med företaget Nordisk Råvara.  Per Modig är agronom och arbetar deltid som växtodlingsrådgivare inom ekologisk produktion på HIR Skåne.

Bönor, linser, quinoa och ärtor säljs i mindre förpackningar via hemsidan eller i större kvantiteter efter överenskommelse.

Adress

Österslövsvägen 556
291 94 Kristianstad

Kontakt

Telefon: 044-22 60 15
Mobil: 076-140 60 97
E-post: per@fagraslatt.se
www.fagraslatt.se

Harastorp Gästabud

Harastorp Gästabud

Skåne

Gårdsbutik med kött och chark, catering och servering I gårdsbutiken finns en välfylld köttdisk med våra egna lamm, även gris- och nötkött. Vi har också köttbullar och andra färdigrätter, nybakat bröd, kakor, marmelad och andra godsaker. Vår goda hemlagade catering hämtar du hos oss, njut och koppla av med dina gäster. I vår festvåning och trevliga loge bokar du festen för dig och dina vänner i härlig gårdsmiljö. Meny komponerar vi tillsammans.

Adress

Åbyvägen 300. 291 95 Färlöv

Öppetider

Torsdag-fredag 11-18 Lördag-söndag 11-16 Sommaren har vi utökade tider.

Kontakt

Telefon: 044-73252
Mobil: 0734-071254
E-post: gastabud@harastorp.se
www.harastorp.se

Dagstorps Fruktodling

Dagstorps Fruktodling

Skåne


Adress

Dagstorps Fruktodling
Dagstorpsvägen 1
244 95 Dösjebro

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Telefon: 046-771582
Mobil: 070-668 71 41
www.dagstorpfrukt.se

Bjärebygdens Musteri AB

Bjärebygdens Musteri AB

Skåne

Vi är ett mindre familjeägt musteri beläget på natursköna Bjärehalvön som producerar ofiltrerad äppelmust av 100% svenska närodlade äpplen. Majoriteten av våra äpplen kommer från vår granne Kattviks fruktodling och ekologisk primärt från Ranviks trädgård i Båstad. 

Vi buteljerar must på 25cl, 50cl, 100cl samt Bag in Box. Produkterna säljs till delikatessbutiker, caféer samt restauranger runt om i landet. 

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti brukar vi öppna upp en liten gårdsbutik hos oss. Här erbjuder vi stora delar av vårt sortiment och oftast har vi även provsmak. 

Adress

Troentorpsvägen 224
269 95 Båstad

Öppetider

följ oss på instagram och facebook

Kontakt

Telefon: 0706183734
Mobil: 0706183734
E-post: info@englamust.se
www.englamust.se

Vingården i Klagshamn

Vingården i Klagshamn

Skåne


”En av Sveriges första kommersiella vinodlingar som anlades 2001 ligger strax söder om Öresundsbron. Här odlar vi vindruvor på friland på cirka 2 ha och då mest den gröna druvan Solaris. Vi odlar efter ekologisk filosofi.

Vinet säljs via systembolaget eller på restauranger.

Under säsong tar vi emot förbokade grupper för guidade turer, se hemsida för mer information”

Adress

Möllevägen 31
218 51 Klagshamn

Öppetider

15 maj till 15 augusti, dagligen, övrig tid efter överenskommelse

Kontakt

Telefon: 0702-165092 Lena
Mobil: 0704-807136
E-post: info@vingardeniklagshamn.se
www.vingardeniklagshamn.se

Domän Sånana

Domän Sånana

Skåne

Sveriges första vingård, planterad de första stockarna 1997 på mark som tillhört familjen sedan 1873. En försöksodling planterades med 56 olika sorter år 2000. Nu 2014 har vi ca. 15 sorter av både röda och vita druvor. I huvudsak s.k. PIWI-sorter från Freiburg men också klassiska sorter som Pinot Noir och Chardonnay. 

Vi säljer våra viner till restauranger och Systembolaget och har också egna smakprovningar mellan juni-september. Vi har haft våra viner på Systembolaget sedan årgång 2009. Ett lätt rött vin av beaujolais-karaktär som vi har döpt till 'Claré'. Vår huvudduva när det gäller vita viner är Solaris som ofta ger höga sockervärden. De år som vi har en naturlig alkoholhalt över 12 %, marknadsför vi vinerna under varumärket 'Croix Fleurie', viner som vi chapitaliserar säljer vi under varumärket 'Domän Sånana'. 

Vingårdens logotape är en religiös medeltida bronsknapp som vi funnit i jorden på gården.För att fåvåra viner tillgängliga för konsumenter i hela landet har vi varit tvungna att gå med i Systembolagets nya logistiklösning TSLS vilket innebär att vi måste skicka våra viner till Systembolagets varulager i Örebro.

Adress

Percy Månsson/Domän Sånana
Hävdavägen 36,
276 36 Borrby

Öppetider

Beställning

Kontakt

Telefon: 0414-30468
Mobil: 0734-388 422
E-post: percy.mansson@gmai.com
www.Skillinge.com

Farmors Lycka

Farmors Lycka

Skåne

I stilla sekelskiftesmiljö kan du i gårdsbutiken köpa våra egna ägg,rapsolja och lammprodukter från gården. Övernatta på vårt bed and breakfast  - uthyrning av 15 bäddar - eller njuta av en fika i vårt kafé med farmors kakbuffé eller smörrebröd med godsaker från gården, här på Österlen är det närmre till himlen.

Adress

Ravlunda Gård,
277 37 Kivik

Öppetider

Lördagar 12-17,ungefär från påsk till jul

Kontakt

Telefon: 0414-51037
Mobil: 0709-519311
E-post: husfrun@farmorslycka.se
www.farmorslycka.se

Ebbessons Gårdsmejeri

Ebbessons Gårdsmejeri

Skåne

Litet gårdsmejeri som förädlar lite av mjölken från gårdens kor! Gör lite hårdost, vitmögelost och blåmögelost.
Odlar färskpotatis, isbergssallad som vi säljer i vår butik tillsammans med andra lokala produkter.

Adress

Möllhultsv 122, 26993 Båstad

Öppetider

måndag - fredag 10-18 lördag, söndag 10-14

Kontakt

Telefon: 0431-366056
Mobil: 0702276069
E-post: camilla.ebbesson@telia.com
www.ebbessonsgårdsmejeri.hemsida24.se

PA Frukt

PA Frukt

Skåne

PA Frukt driver fruktodling, musteri och gårdsbutik i Kivik. Det har odlats frukt på gården ända sedan 60-talet, och sedan 2004 har vi pressat äppelmust i vårt eget musteri av äpplen från våra egna odlingar. 
I köket kokar vi marmelader, saft och geléer på vår egen frukt eller på bär från odlare i närheten. 
Om hösten säljer vi våra egna äpplen och päron i butiken. 

Adress

Fiskabäck, Skogsdala
277 31 Kivik

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Telefon: 0414-712 36
E-post: kivik@pafrukt.se
www.pafrukt.se

Ottarps Torp

Ottarps Torp

Skåne


Gårdsbutik online och hemma på torpet i Ottarp! Vi driver biodling och tillverkar delikatesser och bivaxdukar hemma på gården i norra Skåne. I gårdsbutiken säljer vi våra egna produkter såsom honung, senap, choklad och bivaxdukar. Vår specialitet är senapen som vi mal med kula efter ett ärvt recept. Vårt kök är helt nötfritt! 


Adress

Ottarps Torp
Ottarp 2186
280 23 HÄSTVEDA

Öppetider

Dygnet runt shwishbetalningar annars efter kontakt

Kontakt

Telefon: 0451-340 16
Mobil: 0706-699 699
E-post: lisa@ottarpstorp.se
www.ottarpstorp.se

ConCoct Fabrique

ConCoct Fabrique

Skåne

Annorlunda och spännande smaker!

Vi brinner för det som är udda, det som fångar, det som skänker gommen fröjd.
Vi bakar och kokar och blandar hejdlöst våra fina Skånska och lokala råvaror.
Ett riktigt hantverk från grunden, helt utan tillsatser.
Vi tillverkar våra produkter I Tomelilla på Torget 15.

Adress

Liregatan 1, 271 42 Ystad
Hämtadress Österlens Matmarknad, Torget 15, 273 30 Tomelilla

Öppetider

Vi har fabriksförsäljning 7.00-16.00.

Kontakt

Telefon: 0709-922172
Mobil: 0709-922172
E-post: till@concoctfabrique.se
www.concoctfabrique.se

Bökåkra Gårdsbutik o Café

Bökåkra Gårdsbutik o Café

Skåne

I gårdsbutiken hittar ni gårdens egna produkter. Lammkött, charkuterier och lammskinn. Nötkött från gårdens Rödkullekor,  charkuterier och lammskinn. Ägg från höns ,anka och vaktel. Ni finner även inredning, presenter, kaffe, te, godis och handgjorda tvålar och salvor. Numera finns det även Linderödsgrisar på gården och detta kött kommer också att finnas. I caféet kan ni få både mackor, sallad, hamburgare, kakor och glass. Ring oss gärna för att boka efter era önskemål


Adress

Bökåkra 14
277 35 Kivik

Öppetider

Året om, se hemsida eller ring till oss

Kontakt

Telefon: 0414-204 22
Mobil: 0709-39 03 46
E-post: kivik@bokakrafrakt.se
www.bokakrafrakt.se

Bjärhus Gårdsbutik

Bjärhus Gårdsbutik

Skåne

Gårdsbutik med KRAV odling
I Bjärhus Gårdsbutik säljer vi färskt kött och förädlade produkter av ekologiskt nöt och lamm från gården, samt gris från närliggande gårdar.

Dessutom har vi ett brett utbud av egna ekologiska grönsaker och potatis – 2019: 30 års som KRAV odlare- och ett stort sortiment av andra ekologiska producenter och lokala mathantverkare.

Adress

Bjärhus 7738
264 93 Klippan

Öppetider

Torsd 14-18, Fred 10-18, lörd 10-13

Kontakt

Telefon: 070-7122758
E-post: elisabeth@bjarhus.se
www.bjärhus.se

Vikentomater

Vikentomater

Skåne

Vi odlar 102 olika sorters tomater! Gårdsbutiken säljer också andra lokalproducerade matvaror och
delikatesser. Lördagar saluhall, ibland event med kändiskockar.

Adress

Rågången 41, Viken

Öppetider

Vard 9-18, lörd 9-15, eventlörd 9-16.

Kontakt

Telefon: 042-400 00 35
www.vikentomater.se

Södåkra Vingård HB

Södåkra Vingård HB

Skåne

Odling av druvor och tillverkning av vin
Vingårdsbesök med provsmakning. 
Vinprovningar. 
Försäljning till restauranger och systembolaget av våra produkter.
Vi är öppna för traditionella vingårdsbesök från mitten av maj, när vinrankorna börjar knoppas, till mitten av oktober.
Ni får tillsammans med oss besöka vingården och vineriet.
Vi avslutar turen med att besöka vår vinbar och där provsmaka våra viner, under ledning och tilltugg som matchar smakerna.
Vi berättar mer om vår vingård, våra druvor och hur druvorna processas till det färdiga vinet.
Samtidigt visar vi  också vår bildserie på video om vingården och dess arbete.
Vi behöver bekräfta besöket, för att säkerställa bokningen och dess detaljer.

Adress

Gamla Södåkravägen 298
263 92 Jonstorp

Öppetider

För Vingårdsbesök se hemsidan

Kontakt

Telefon: 0708-953441
Mobil: 0708-953441
E-post: info@sodakravin.se
http://www.sodakravin.se/

Flyinge Vingård

Flyinge Vingård

Skåne

Flyinge Vingård drivs av en passion att tillverka njutbara viner i ekologisk balans med en vacker inramning.Då vingården fortfarande befinner sig i en uppbyggnadsfas med sina 7500 st solaris plantor när vi en dröm om att i framtiden kunna presentera vårt Pegasus vin i dess rätta miljö här på Flyinge Vingård.Tanken är att skapa ett naturvin med friska och komplexa dofter och smaker.Sedan de första stockarna planterades 2009 har arbetet koncentrerats till att levandegöramicrolivet i den lerblandade sandjorden. Vi har bl.a. årligen tillfört hästgödsel för att ta tillvarade lokala resurserna och samtidigt knyta an till en hästtradition som präglat bygden sedan medeltiden.I framtiden hoppas vi kunna lägga till en ny tradition, den av vintillverkning

Adress

Flyinge 802
247 94 Flyinge

Kontakt

Telefon: 040912000
Mobil: 0704538881
E-post: magnus.oskarsson@flyingevingard.com
www.flyingevingard.com

Arilds vingård

Arilds vingård

Skåne

Vingård - odlar och producerar vin-  gårdshotell och restaurang
Inne på den gamla kullerstensgård växer en gammal vinranka och den gav idén att börja odla vindruvor och göra eget vin. Arilds vingård har en fin sydsluttning som nu ståtar med en vacker vinodling. Vinrankorna trivs i mylla och den långa växtsäsong gör att dofter och smaker utvecklas till en underbar helhet. Besök även restaurangen som finns på vingården, njut av en räkmacka eller varför inte en lammfilé. Passa samtidigt på att lära dig mer om vin genom att till exempel vinprovning.

Adress

Lillav 71
26373 Arild

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Telefon: 0762256825
Mobil: 0762256825
E-post: info@arildsvingard.se
www.arildsvingard.se

BEDSTEKILDE - VIN AV ÄPPLEN

BEDSTEKILDE - VIN AV ÄPPLEN

Skåne

Bedstekilde är en liten producent av kvalitets vin av äpple. Vi finns på den gamla 1800 tals gården Mellby 77 på kullarna ovanför Kivik, i centrum av det Svenska Äppelriket.  Vi tillverkar ca. 3000 flaskor per år. Vi säljer direkt till restauranger med tillstånd ett servera alkohol. Försäljning till privatpersoner sker genom systembolaget. Vi använder Österlens äpplen från kvalitets certifierade odlare.  I år använder vi även KRAV certifierade ekologiska äpplen och äpplen från vilda träd som inte sköts.  I vår vintillverkning fokuserar vi på frukten och dess aromer. Vårt mål är att begränsa tillsatser och behandlingar av vinet. 

Adress

Mellby 772
27735
Kivik

Öppetider

Endast bokade besök

Kontakt

Telefon: 0706620319
Mobil: 0706620319
E-post: mikael.eliasson@bedstekilde.se
http://www.bedstekilde.se

Flädie Vinproduktion

Flädie Vinproduktion

Skåne

Flädie Vinproduktion skapar viner av hög kvalitet genom dynamisk vinodling och modern produktion. Våra viner präglas av vårt unika läge och det mikroklimat som råder i Flädie.
Våra viner erbjuds gäster på Flädie Mat & Vingård och vår systeranläggning Bjerreds Saltsjöbad Kallbadhus & Restaurang samt på Systembolaget
Flädie Vinproduktion ingår i Flädiegruppen som även driver Flädie Mat & Vingård med externa festsalar samt Bjerreds Saltsjöbad Kallbadhus & Restaurang.Adress

Flädie Mejeriväg 19
237 91 Bjärred

Öppetider

Alla dagar

Kontakt

Telefon: 046-320338
Mobil: 0709-320254
E-post: martin@fladiegruppen.se
www.fladievinproduktion.se

Solåkra Gård / Ljusgrönt

Solåkra Gård / Ljusgrönt

Skåne

På Solåkra Gård har vi endast honung från våra egna bin. Bina är placerade för att i möjligaste mån flyga på KRAV-ekologiska grödor, samt i skog och på betesmark vilket bidrar till dess mångfald. Vi slungar och hanterar honungen skonsamt för att bibehålla så mycket av honungens arom som möjligt. Under hanteringen blir honungen inte varmare än vad den naturligt är i kupa. Vi har både naturell och smaksatt honung.

Från årsskiftet 2018/2019 har vi även övertagit Ljusgrönts verksamhet, som vi kommer driva vidare hemma på vår gård. Vi kommer fortsätta tillverka Ljusgrönts produkter, bland annat de prisbelönta Squash pickels, Rabarberchutney samt Hallon/paprikamarmelad.

Vi säljer köttlådor och detaljer från våra KRAV-ekologiska 100% Anguskor. Våra djur betar naturbetesmarker större delen av året och under stallperioden äter de KRAV-ekologiskt ensilage.

Adress

Solåkra Gård
Köinge 6903
242 92 HÖRBY

Öppetider

Efter överenskommelse

Kontakt

Telefon: 0703469875
Mobil: 0703469875
E-post: info@solakragard.se
www.solakragard.se www.ljusgront.se

Agreb AB

Agreb AB

Skåne


I nordvästra Skåne och Halland har vi våra 500 samhällen, i dessa trakter av öppna åkermarker och beteshagar samlar våra bin nektar från sommarens alla blomster.
Vi säljer för tillfället enbart till återförsäljare.

Adress

Agreb AB
Helsingborgsvägen 425
26296 ÄNGELHOLM

Kontakt

Telefon: 0705114420
Mobil: 0705114420
E-post: info@agreb.se

Kullabergs Vingård

Kullabergs Vingård

Skåne

Vi odlar vinrankor med mål att producerar vin av världsklass. Dessutom producerar vi torr cider och olika ädeldestillat på gården.

Vi tar gärna emot besök, främst förbokade grupper men även olika event. Mer information på kullabergs.se

Adress

Lyckerisvägen 52
26376 Nyhamnsläge

Kontakt

Telefon: 042-4442100
Mobil: 0739980492
E-post: victor@kullabergs.se
www.kullabergs.se

Husets Must AB

Husets Must AB

Skåne

Vi är ett musteri som numera specialiserat oss på att göra god must av privatpersoners trädgårdsfrukt. Man kan lämna in äpplen och päron. Har man minimum 60 kg frukt kan man få musten från sin egen frukt fylld på 3 liters Bag-in-Box i snygg design.
Vid mindre mängder kan frukten läggas tillsammans med andra familjers frukt i det vi kallar "MÅNGFALD", musten du får innehåller din frukt men är blandad med andra familjers frukt. 
Dessutom bedriver vi försäljning av närproducerad must från "Englamust", med äpplen från Kattviks Fruktodling och Ranviks Ekologiska Äppelodling i Båstad.

Adress

Ekhögsvägen 34
26274 Ängelholm

Kontakt

Telefon: 0707472848
Mobil: 0707472848
E-post: info@husetsmust.se
www.husetsmust.se

Frillestads Vingård HB

Frillestads Vingård HB

Skåne

Frillestads Vingård är en småskalig vinodling och vinproducent. Druvorna odlas giftfritt med lågt uttag för att optimera kvaliteten. Vinerna säljs via de lokala systembolagsbutikerna i Helsingborg och går att beställa från resten av landet. Våra viner finns också på utvalda restauranger.

Adress

Rycketoftavägen 37
25353 Påarp

Öppetider

efter överenskommelse

Kontakt

Telefon: 0707470661
Mobil: 0707470661
E-post: info@frillestad.com
www.frillestad.com

Ekebo Gård

Ekebo Gård

Skåne

 Bra råvaror  är en förutsättning för ett Gott liv 

Ekebo gård ligger 8 km söder om Malmö

Vi som bor och driver Ekebo är Kristina ( Olinge Utegrisar) & Johan (Ekebo Grönsaker) som numera är Ekebo Gård i Gessie på skånska Söderslätt.

 

På gården odlas spannmål, sparris, grönsaker, jordärtskockor,  bär och rabarber.

En del av gården har varit KRAV-Certifierad i 15 år.

 

På gården finns även en hel del djur.

Nötdjur av raserna Belted Galloway och Highland Cattle, Utegrisar, Oxford Down får, höns och bin.

 

I vår gårdsbutik hittar ni nöt, fläsk, lammkött hamburgare korv och charkprodukter, allt från våra egna djur, ägg, honung, bär och grönsaker efter säsong, även andra högkvalitativa  produkter från andra lokala bönder.

På gården har vi även försäljning av ved och Sedumtak från Svenska naturtak

 

Nötdjuren betar sommartid på de natursköna strandängarna mot Öresund, grisarna bökar bland spillskockorna och bor i isolerade hyddor, hönsen används som naturliga ogräsbekämpare som flyttas runt i sin mobila hönsvagn mellan  odlingarna.

 

Alla våra djur har tillgång till utevistelse året runt, vilket ger dom ett bra immunförsvar som skyddar mot sjukdomar på ett naturligt sätt.

Vårt mål är ge våra djur ett så lugnt och naturligt liv som möjligt

 

Varmt Välkomna till oss på Frodiga Söderslätt

 

Adress

Ekebo Gessie byaväg 6
235 93 VELLINGE

Öppetider

Självbetjäningsbod öppet dygnetrunt året runt

Kontakt

Telefon: 0708 183220
Mobil: 0703 622740
E-post: info@ekebogard.se
www.ekebogard.se

Nylanders Rött & Grönt

Nylanders Rött & Grönt

Skåne

Gårdsbutiken med den vackra havsutsikten

Hos oss finner ni potatis, grönsaker, bär, kyckling och lammkött från egen uppfödning, närproducerade ägg, honung och mycket mer.
Under sommarens blomstrande tid har vi självplock av jordgubbar. Egenodlad sparris och andra goda primörer finns såklart också.
Ni finner även hemmagjord saft, sylt och inläggningar, småkakor.

Adress

Nytorpsvägen 90
25730 Rydebäck

Öppetider

Vintern tor-fre 9-18 lör- sön 9-16 sommar alla dagar 9-18

Kontakt

Telefon: Tel 042-221129
Mobil: 0704-437251
E-post: Info@gardsbutiken.se
http://www.gardsbutiken.se/

Övedskloster

Övedskloster

Skåne

Verksamheten på Övedskloster har stor bredd. Samtidigt som vi arbetar med att bevara 250 år gamla kulturbyggnader använder vi oss av den allra modernaste tekniken i vårt jordbruk. Vi arbetar med att producera mat, virke och energi samtidigt som vi hyr ut fastigheter, ordnar mässor och säljer kläder.

Övedskloster är i allra högsta grad ett familjeföretag. Familjen Ramel äger det sedan 1753 och är delaktiga i driften. Totalt har gården 16 heltidsanställda fördelade på affärsområdena växtodling, skog, nötköttsproduktion, jakt, fastigheter och besöksmål.

Beställ vårt fina gräsuppfödda Angus-kött i en färdigpackad box med kött från hela djuret. Vi har sex typer av köttboxar till salu, Grillboxen, Nötboxen, Ugnsboxen, Grytboxen, Lyxboxen och Färsboxen (se nedan för innehåll). Den exakta vikten på detaljerna varierar, men du betalar bara för det du får. Köttet hämtas av dig i Övedsklosters Slottsbutik eller vid vårt utlämningsställe i Malmö, Lund eller Löddeköpinge. När du hämtar ditt kött är det hängmörat, finstyckat, vakuumförpackat och tydligt märkt.

Adress

Harlösavägen 585-15
275 94 Sjöbo

Kontakt

Telefon: 046-63002
E-post: info@ovedskloster.com
www.ovedskloster.com

Svensgårdens Gårdsprodukter och Bonnakafé

Svensgårdens Gårdsprodukter och Bonnakafé

Småland

Vi har ett familjeföretag som odlar och förädlar våra produkter på gården. Vi driver en liten gård bestående av ca 75 ha åkermark där vi odlar spannmål och vall till djuren, kor, ungdjur, tackor med lamm och islandshästen Mosí). Av mjölken tillverkar vi gårdens ostkaka som vi även serverar i bonnakaféet. Dessutom odlar vi bär till färskmarknaden samt den speciella Visingsöpotatisen 'rökingepotatisen'. Bär och grönsaker använder vi vid tillverkning av gårdens sylter, marmelader och inläggningar. Vi som jobbar med detta på heltid är bonden Per-Olof och hans fru Gerd. Under högsäsong rycker även barnen Mattias, Gustav och Oskar samt svärdöttrarna Mathilda, Linda och Sandra in om det behövs, även barnbarnen Wilma & Alva tycker om att hjälpa till i gårdsbutiken.

Adress

Svensgårdens Gårdsprodukter och Bonnakafé
Rökinge Svensgård
56034  VISINGSÖ

Öppetider

Information om öppettider finns på hemsidan http://www.svensgarden.nu

Kontakt

Telefon: 0390-405 13
Mobil: 070-310 40 90
E-post: svensgarden@svensgarden.nu
www.svensgarden.se

Wirbladhs Gårdshandel

Wirbladhs Gårdshandel

Småland

Kött, Grönsaker, Rotfrukter, Frukt, Bär, Ägg, Honung & Mjöl Vi säljer kött och chark av gårdens charolais djur och pigghamgrisar. I butiken finns ekologiskt odlade grönsaker, frukt, potatis, gårdens mjöl, sylt m m. På fälten är det självplockning av jordgubbar, sockermajs, eterneller och flera grönsaker. Gå gärna runt och titta på gården.

Adress

Wirbladhs Gårdshandel
Ljunbyvägen 1
39470  KALMAR

Öppetider

Gårdsbutik och självplock Öppet: Tis - fre kl 10 - 17.30, lör kl 10 - 14.

Kontakt

Telefon: 0480-47 12 43, 47 13 40
E-post: info@wirbladhs.se
www.wirbladhs.se

Ingebo hagar

Ingebo hagar

Småland

I Ingebo hagar, utanför Vimmerby, betar tackor och lamm av rasen Gotlandsfår. Släktgården brukas och förvaltas i dag av den elfte generationen. Välkommen till guidade vandringar i hagmarks- och kulturlandskapet i Ingebo. Det finns även möjlighet till boende (dygns- eller veckovis). Ring för bokning! Under vår och höst kan du beställa hela och halva styckade ekologiska lamm. Tvättbara lammskinn till försäljning.

Adress

Ingebo hagar
Ingebo
59891  Vimmerby

Öppetider

Öppet sommartid alla dagar. För övrig tid ring eller se hemsida.

Kontakt

Mobil: 070-658 32 12
E-post: kristina@ingebohagar.se
www.ingebohagar.se

Höglandets Honung

Höglandets Honung

Småland

Vi har honung från våra 450 egna bisamhällen eller från någon av våra leverantörer från trakten. Vår nisch är att sortera honungen efter naturens egna smaker. ÄNG är försommarens milda primör, SKOG är den mustiga, LIND med en antydan av mint och så klassikern LJUNG som spelar på hela registret av smak, doft och arom. Vi kan leverera till landets butiker, be din handlare ta kontakt med oss eller ring för ett besök i vår lilla fabrik.

Adress

Höglandets Honung
Källebergsvägen 5
57003  Vrigstad

Öppetider

Efter överenskommelse.

Kontakt

Telefon: 073-5625475,
Mobil: 073-9711941
E-post: info@hoglandetshonung.se
www.hoglandetshonung.com

Stenvide Mathantverk & Kokboksantikvariat

Stenvide Mathantverk & Kokboksantikvariat

Småland

Med utgångspunkt från lokala råvaror utvecklar Stenvide produkter med mycket smak, ofta med inspiration från fjärran land. I sortimentet finns bl a äppelchutney marmelader, se vidare hemsidan. 
Stenvides marmelader kokas i små satser om 3 kg råvara. Här förekommer inga industriella tillsatser utan det är en helt naturlig produkt. 
Adress

Stenvide
Böke 113
38597  Söderåkra

Öppetider

Torsdagar 16-19 eller enl ök.

Kontakt

Telefon: 0486-311 25
Mobil: 070-696 77 19
E-post: info@stenvide.se
www.stenvide.se

Solmarka Gårdsbageri

Solmarka Gårdsbageri

Småland

 Ekologiskt/biodynamiskt bageri och gårdsbutik

Solmarka Gårdsbageri ligger på Möreslätten söder om Kalmar, där vi förutom bageri har en fin gårdsbutik med stort urval av varor. Vi har vårt eget matbröd, flera sorters knäckebröd och skorpor, men även mycket gott från närliggande producenter tillsammans med varor från när och fjärran, bl.a. många glutenfria och mjölkfria produkter.

Adress

Solmarka Gårdsbageri
Arby 207
38894  Vassmolösa

Öppetider

Öppet vardagar 10-18, lördagar 10-14, sön- och helgdagar stängt

Kontakt

Telefon: 0480-361 55
E-post: demeko@solmarkabageri.se
www.solmarkabageri.se

Senapsfabrikörn

Senapsfabrikörn

Småland

I sortimentet finns både Senap, BBQ-sås, Salladsdressing & Marinad. Hittar ni inga återförsäljare i er närhet, gå in på vår hemsida och gör din beställning.
Vi skickar med DHL. Tillverkning sker småskaligt och produkterna tappas och etiketteras för hand. Vi letar alltid nya återförsäljare. Vår önskan är att hitta
små butiker med lite känsla i som vill sälja en god produkt från Visingsö.

Adress

Senapsfabrikör´n
Kumlaby 3
563 94 Visingsö

Öppetider

Beställningar kan göras över hemsidan

Kontakt

Telefon: 0390-400 88
Mobil: 070-302 99 25
E-post: mathilda@senapsfabrikorn.se
www.senapsfabrikorn.se

Lovö Honung AB

Lovö Honung AB

Småland

Vi är biodlare som satsar på honung från Mälarötrakten och Småländska höglandet. Vi skiljer ut honung från olika dragväxter vilket ger olika kvalité och smak. Honungen säljer vi direkt till konsument via gårdsbutik eller på mässor. Vi producerar sorthonung samlar pollen och propolis från våra bin. Vi förädlar proplis till olika produkter som säljs på internet, marknader och mässor. 

Adress

Lovö Honung
Slättsjön 1
576 97 Vrigstad

Öppetider

Öppettider efter överenskommelse.

Kontakt

Telefon: 08-761 77 44
Mobil: 070-774 44 90
E-post: kjell@lovohonung.se
www.lovohonung.se

Moheda Sylt AB

Moheda Sylt AB

Småland

Moheda Sylt AB är ett litet familjeföretag beläget i Moheda, mitt i de Småländska skogarna ca 20 km norr om Växjö. Vi startade vår verksamhet i slutet av 90-talet. Sedan 2003 är verksamheten inriktad i första hand på att tillverka sylt- marmelad av mycket hög kvalitet. Bärodlingen, som vi haft i botten hela tiden finns naturligtvis kvar och där hämtar vi i första hand råvarorna till våra produkter. Vårt miljömål är att kunna odla och bruka jorden och driva ett tillverkande företag på ett sådant sätt att vår miljö tar minsta möjliga skada. Därför drivs hela vår verksamhet enligt KRAVs regler.

Adress

Moheda Sylt AB
Svensgård
342 63  Moheda

Öppetider

Återförsäljare se hemsidan.

Kontakt

Telefon: 0472-711 32
Mobil: 070-557 11 32
E-post: info@mohedasylt.com
www.mohedasylt.com

Solmarka Gård

Solmarka Gård

Småland

Biodynamiskt/ekologiskt jordbruk med stor mångfald 20 km söder om Kalmar På möreslätten ligger Solmarka Gård.Här finns 40 mjölkkor,våra höns som bor i flyttbara mobila stugor-åkerbruk med klövervallar och spannmålsodling. Vi har dessutom stora allsidiga odlingar med ca 50 olika sorters grönsaker. Egna växthus med tomat, paprika och gurka samt plantförsäljning av perenner och kryddor utöver direktförsäljningen av färska grönsaker och ägg. Ekologiskt gårdscafé med egna bakverk. 

Adress

Arby 182
388 94 Vassmolösa
.

Öppetider

Gårdsbutik: Öppet mån-fred: 10-18 och lör: 10-16 Café: fred-lörd 11-18. Övrig tid efter ök

Kontakt

Telefon: 0480-361 88
E-post: solmarka@spray.se
www.solmarka.se

Nöbble Gård

Nöbble Gård

Småland


På Nöbble finns det 150 mjölkkor och vi odlar det som korna behöver för att producera mjölk, hela gården är KRAV-certifierad.  Vi producerar egen rapsolja, hela vägen från frö till färdig flaska. Vårt ladugårdstak är fyllt med solpaneler, som ägs och drivs av en solförening. Vi tar gärna emot gäster och berättar och visar vår verksamhet! Bokade grupper stora som små. Välkommen att slå oss en signal! På Nöbble finns det 150 mjölkkor och vi odlar det som korna behöver för att producera mjölk, hela gården är KRAV-certifierad.  Vi producerar egen rapsolja, hela vägen från frö till färdig flaska. Vårt ladugårdstak är fyllt med solpaneler, som ägs och drivs av en solförening. Vi tar gärna emot gäster och berättar och visar vår verksamhet! Bokade grupper stora som små. Välkommen att slå oss en signal!

Adress

Nöbble Gård
Nöbble Gård 110
39593 Rockneby

Kontakt

Telefon: 0480-66222
Mobil: 070-6265226
E-post: kontakt@nobblegard.se
www.nobblegard.se

Rudu Grosshandel

Rudu Grosshandel

Småland

Vi arbetar bara med närproducerade livsmedel
från leverantörer som har samma filosofi som vi;
att kvalitet ska smaka, dofta och kännas

Vi på Rudu Grosshandel har våra rötter i Rudu by, strax norr om Huskvarna. Här är närheten till den goda råvaran självklar, och i vårt grannskap finns många skickliga mathantverkare. Men som småskalig är det inte lätt att nå ut, och det är här vi kommer in.Vår vision är att hjälpa alla de små, lokala producenterna att ta plats på Svenssons smaklökar. Vi tycker helt enkelt att närproducerat borde vara vardagsmat.

        Rudu Grosshandel levererar till butiker, restauranger, kaféer, storkök och delikatessbutiker inom en radie av 20 mil. Med lång erfarenhet av grossist-verksamhet vet vi vad som krävs för att ge professionell service. Eftersom vi lever i en fantastisk bygd kan vi erbjuda samma bredd i sortimentet som den traditionella livsmedelsgrossisten; kött, fisk, fågel, vilt, chark, kolonial samt bröd- och mejerivaror. Alla smakerna mellan himmel och jord.

Adress

Rudu 50
561 92 Huskvarna

Kontakt

Telefon: 036-517 47
Mobil: 073-435 17 47
E-post: gustav.arnell@rudugrosshandel.se
www.rudugrosshandel.se

Johannas choklad

Johannas choklad

Småland

Passion för choklad!

Välkomna till våra nya fina lokaler mitt i centrala Kalmar! Här kan du titta in i vår inglasade tillverkningslokal där vi gör praliner, bräck, åttor, desserter, marsipanfigurer, kolor, nougat mm. Vi erbjuder chokladprovningar med eller utan dryck, perfekt för grupper, företag, möhippor eller som familjeaktivitet.
Vi värnar om kvalitet och enkelhet. Varje chokladbit innehåller kärlek och en förhöjd smakupplevelse som dröjer sig kvar. Sortimentet varierar efter säsong och årstid.

Adress

Kaggensgatan 1
392 31 Kalmar

Öppetider

Månd-fred 11-18 lörd 10-15

Kontakt

Mobil: 0709-368873
E-post: info@johannaschoklad.se
www.johannaschoklad.se

Rössbo Övra gårdsmejeri

Rössbo Övra gårdsmejeri

Småland

Hantverksmässig ost av fårmjölk och komjölk.

Adress

Övra Rössbo 302
38291 Nybro

Öppetider

Torsdag 16-19, fredag 16-18.

Kontakt

Telefon: 0704826590
Mobil: 0704826590
E-post: Rossbomejeri@gmail.com
www.rossbo.se

Tre Lammproducenter AB

Tre Lammproducenter AB

Småland

Adress

Vennebjörke 182
598 94 Vimmerby

Kontakt

Telefon: 0703115214
Mobil: 0703115214
E-post: Mats@trelammproducenter.se

Västersläts gårdsbutik o café

Västersläts gårdsbutik o café

Småland

Vi heter Håkan och Anna Västerslät och vi bor i den lilla byn Västerslät ca 1 mil norr om Kalmar stad. Vi har egen åkermark och en del arrenden som vi odlar med raps och traditionella sädesslag som havre, vete, rågvete och korn. Det vi har startat upp nu med allt från gårdsslakteri, charkuteritillverkning, gårdsbutik och café har tagit många år att fundera ut och arbeta fram.
Vårt grundmål är att djuren ska ha det så bra de bara kan i hela sitt liv och att vi och våra kunder ska äta bra och gott kött utan att behöva fundera på vart maten kommer ifrån.

Vi försöker även ta andra varor vi säljer från så nära håll som möjligt, för närproducerat är en strävan.

Vi hoppas att ni vill komma till oss på Västerslät och uppleva vår fina butik, ta en fika och hälsa på  hästar och lamm.

Ni är såååå välkomna!!

//Familjen Västerslät

Adress

Kläckebergavägen 145
395 90 Kalmar

Öppetider

Ons-fre 10.00 – 18.00. Lör 10.00 – 16.00

Kontakt

Mobil: 070-236 05 99
E-post: hakan@vasterslat.se
www.vasterslat.se

Annas Gårdsbutik

Annas Gårdsbutik

Småland

Gården har eget mini mejeri och säljer gårdens egna mjölk i butiken. Likaså finns gårdens härliga ägg från både höns, vaktlar och anka.
I den lilla butiken finns ett brett urval av produkter allt för att det ska finnas något för alla.

Adress

Annas Gårdsbutik
Småskolevägen 6
38894 Vassmolösa

Öppetider

6-19 alla dagar

Kontakt

Mobil: 0705337393
E-post: anna_carlevad@hotmail.com

Hugos chark o livs

Hugos chark o livs

Småland

Adress

Tranåsvägen 26
56392 Gränna

Öppetider

9-18

Kontakt

Telefon: 039030035
Mobil: 0705681511
E-post: anna@hugoschark.se

Slättö Kvarn AB

Slättö Kvarn AB

Småland

Kvarnverksamhet med vattenturbin. Försäljning av foder från Svenska foder, fårinredning m.m.

Adress

Slättö 1
331 72 Forsheda

Öppetider

Tisdag-Fredag 9-17

Kontakt

Telefon: 0370-86054
Mobil: 070 3970880
E-post: info@slattokvarn.se
www.slattokvarn.se

Äggboden Ekhov

Äggboden Ekhov

Södermanland

Alltid dagsfärska ägg från frigående hönor, storlek medel till extra stora ägg.
Dessutom honung, sylter, safter, oljor och andra produkter från
småskaliga livsmedelsproducenter.

Adress

Ekhov Säteri
646 50 Björnlunda

Öppetider

8:00-20:00 året runt

Kontakt

Telefon: 0158-200 01
Mobil: 0704 82 38 15
E-post: magnus.rinman@ekhov.se

Julita Rapsolja

Julita Rapsolja

Södermanland

Julita rapsolja var den första kallpressade rapsoljan som gjordes och såldes till konsument, året var 1990. Vi har fortsatt att  noga välja liknande jordar och samma frösort för att kunna hålla en så homogen smakupplevelse som möjligt med tanke på vädrets makter. Julita rapsolja är vackert gyllen gul och smakar milt med en aning hasselnöts ton. Vi har fem gårdar kring julita som odlar rapsen. Själva tappningen har vi i år flyttat från Julita gård hem till vår egen gård Båsenberga i Vingåker. I anslutning till vår gård ligger Vingåkers golf och där finns en liten shop och ett café. Där finns vårt sortiment och lite andra närproducerade produkter från trakten. Besök oss gärna. Ta en fika eller ät en bit mat eller köp med dig en delikatess från gårdsbutiken. Välkomna.
Ring gärna innan eller titta på vingakersgolf.se eller julitarapsolja.se för öppettiderna.

Adress

Julita Rapsolja
Båsenberga, Kogölet
64393  Vingåker

Kontakt

Telefon: 0150-910 25
Mobil: 0707-91 02 52
E-post: order@julitarapsolja.se
www.julitarapsolja.se

Stavtorps Honung och Musteri

Stavtorps Honung och Musteri

Södermanland

Stavtorps Honung och Musteri (fd. Stavtorps Bigårdar) drivs av Birgitta Augustesen som är yrkesbiodlare sedan 2008. Vi anser att honung skall passa alla smaker, tillfällen och åldrar. Därför producerar vi både naturell och smaksatt honung, förädling är vår passion! Hösten 2013 öppnades gårdsmusteriet där vi förvandlar dina äpplen till god must, och nu är hela familjen involverad!
Vi köper även in traktens frukt som pressas och tappas på bag in box eller i flaskor till försäljning. Stavtorp är ursprungligen en gammal handelsträdgård där vi tagit tillvara på de gamla bärbuskarna som fanns och vidareutvecklat trädgården i samma anda som förr, då allt som odlades var ätbart. I traditionsenlig anda konserveras allt vi tillverkar på gammalt vis genom lågtempererad pastörisering, i små satser utan konserveringsmedel eller onödiga tillsatser.
Välkommen till Stavtorp!

Adress

Stavtorp
642 96 Malmköping

Öppetider

Se hemsidan www.stavtorp.nu

Kontakt

Telefon: 0707318082
Mobil: 0707318082
E-post: info@stavtorp.nu
www.stavtorp.nu

Högtorp Gård

Högtorp Gård

Södermanland

Vilda smaker från Högtorp Gård

Vi gör prisbelönta produkter av vilda växter och svamp och utforskar den spännande smakvärld som finns på vår mark. Exempelvis SPRUCE granskottsolja, pruneller, granbarrssylt, vårbroddssirap m.fl. 

Adress

Högtorp gård
Framtidsbruket,
Annebergsvägen 2, 648 31, Hälleforsnäs

Öppetider

Butiken öppen fredagar kl 12-17. Stängt januari o februari

Kontakt

Mobil: 070-577 22 08
E-post: lena@hogtorp.se
www.hogtorp.se

Lasätter gård

Lasätter gård

Södermanland

Boende, konferens och fläderbuskar.

  
Om ni är en större grupp som vill hitta ett personligt boende med gott om utrymme så är Lasätter gård perfekt. Vi har 14 bäddar i vår charmigt ombyggda lada, stort kök och bastu. Miljön passar utmärkt för familjesammankomster, kompisgäng, konferenser och utbildningar.   

Lasätter ligger strax utanför Nyköping, mitt i den sörmländska landsbygden, omgiven av gårdens fläderodlingar och vacker natur.

Här kan ni umgås i en miljö som ger avkoppling, naturnära upplevelser och personligt bemötande. Året runt.

 

Vi odlar fläder och relationer - välkommen till Lasätter gård.


Adress

Lasätter gård ab
611 95
Nyköping

Öppetider

Ring och boka tid. Boendet öppet året om.

Kontakt

Telefon: 0155-530 33
Mobil: 070-725 30 80
E-post: Info@lasatter.se
www.lasatter.se

Camelina of Sweden

Camelina of Sweden

Södermanland

Smaken av sommarFrån Camelina of Sweden kommer kallpressad olja och torrostade frön från kulturväxten oljedådra (Camelina sativa).Oljedådra användes redan på bronsåldern som mat- och läkeväxt. I samband med industrialiseringen försvann den, då andra spannmålsväxter och oljeväxter var mer effektiva i storbruk. 

Nu har den gamla kulturväxten återupptäckts tack vare sin goda näringsprofil, och är populär bland kockar och hälsointresserade i bl.a. Nordamerika och Kanada.

Familjeföretaget by Ranch AB ensamma i Sverige om att odla oljedådra i stor skala,och säljer den i form av en hälsosam och mångsidig olja, samt torrostade frön. Båda med mängder av spännande användningsområden inom matlagning.

Camelina of Swedens camelinaolja är en full värdig ersättare till alla typer av matolja, både smak- och näringsmässigt. Den har en rund, mild och nötig smak – vissa säger att den smakar sommar – och en unik balans av omega 3, 6 &9 (1–2 teskedar ger dagsbehovet av omega 3*). Oljan kan ringlas över sallad, blandas i dressingar och marinader och, tack vare sin höga kokpunkt (över 245 °C), kan den även användas i bakning och stekas, rostas, friteras och till och med grillas i utan att tappa vare sig sin goda smak eller sina välgörande egenskaper. Den är även motståndskraftigare mot härskning än de flesta andra oljor tack vare en hög koncentration av E-vitamin.

Camelinaof Swedens torrostade frön, med samma runda, milda och nötiga smakprofil som oljan, kan användas som smakrik topping på allt från sallad, sushi och fisk, till frukostgröt och hembakat bröd, eller knapras på precis som de är.

Odlingen på familjegården utanför Nyköping i Sörmland är kravmärkt,sker fritt från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel och är i princip befriad från svinn, då resterna från produktionen kan pressas och säljas som näringsladdat djurfoder.

Förmer information, besök camelinaofsweden.se och för att hitta återförsäljare nära dig eller för att beställa, ring eller maila till by Ranch AB. 

Välkommen!*Livsmedelsverket (vår camelinaolja innehåller 39 g omega 3 per 100g)

Adress

Björksund
611 99 Tystberga

Öppetider

Efter ök

Kontakt

Telefon: 0736633802
Mobil: 0703332120
E-post: info@byranch.se
www.camelinaofsweden.se

Hornudden

Hornudden

Södermanland

Prisbelönt café med egen KRAV-odling och restaurang. Gårdsbutik med både egna produkter såsom vinäger, äppelmust, chilisås, grönsaker samt andra lokala och ekologiska varor. Det mesta av det vi säljer i butiken och serveras i vårt cafe´ samt restaurang kommer från vår egen odling. Allt till vårt café bakar vi själva. Varmt välkommen! 

Adress

Aspö, Hornudden
645 93 Strängnäs

Öppetider

Från 1 maj – 13 sept. Se hemsidan för evenemang året runt och aktuella öppettider.

Kontakt

Telefon: 0152-326 18
Mobil: 0707-32 61 85
E-post: kontakt@hornudden.net
hornudden.net

Gålö Gårdsmejeri

Gålö Gårdsmejeri

Södermanland

Härliga ostar från Stockholms Södra Skärgård.
Vi tillverkar ostar på gårdens egna getmjölk och grannens komjölk. Vi har drygt 100 getter som man gärna får besöka och klappa. Förutom ostarna finns det massor av annat gott småskaligt tillverkat i gårdsbutiken. I kafeet är allt hembakat och passar alla, både gluten-, mjölk- och sockerfritt.

Adress

Frönäs Gård, Frönäsvägen 2
137 96 Gålö

Öppetider

Se hemsidan för mer info.

Kontakt

Telefon: 070-234 23 01
E-post: eva.thoreson@gmail.com
www.galogardsmejeri.se

Bakeriet

Bakeriet

Södermanland

Bakeriet är ett litet bageri som ligger i Eskilstuna. Vi bakar goda skorpor av italiensk typ. Alltså crostini och biscotti i många trevliga varianter och smaksättningar. Vi gör även en mycket omtyckt dinkelpepparkaka, som efterfrågas hela året. 
Bagarens hand är närvarande från ingredienser av hög kvalitet till färdiga paket. 
Detta är småskaligt mathantverk som lyfter fram och utvecklar smakfulla delikatesser för dagens medvetna konsumenter.

Adress

Nyborg
633 49 Eskilstuna

Kontakt

Telefon: 016-800 10
E-post: anette@bakeriet.se
www.bakeriet.se

Naturdelikatessen i Vingåker

Naturdelikatessen i Vingåker

Södermanland

Vi plockar bär o svamp, odlar grönsaker o blommor, kött, korv, fisk o skaldjur, honung andra delikatessprodukter, asiatiska basvaror mm.

Adress

Nästorp Västeräng.
64391 Vingåker .

Öppetider

Ons-sön 10-18,00

Kontakt

Telefon: 0707-501574
Mobil: 0707-501574
E-post: Olsson1696@hotmail.com

Green Praline

Green Praline

Södermanland

Vi erbjuder gediget chokladhantverk och både nyskapande och klassiska bakverk. Utvalda söndagar serverar vi exklusivt afternoon tea som bokas i vår webbshop.

Adress

Hauptvägen 90
123 58 Farsta

Öppetider

Ons-fred 12-18 Lörd 11-17, Sönd endast bokade besök

Kontakt

Mobil: 079-34 047 72
E-post: kontakt@greenpraline.se
greenpraline.se

Fredrikslunds gård

Fredrikslunds gård

Uppland

Mitt i natursköna Kungshamn-Morga naturreservat finns vi och odlar bl.a. sparris och jordgubbar.

Vi har även en kläd- och inredningsbutik där du kan hitta klassiska kvalitetskläder.

Adress

Fredrikslunds gård
Fredrikslund
95598  Uppsala

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Telefon: 018-38 30 60
Mobil: 0709-140100
E-post: gustaf@fredrikslund.se
www.fredrikslund.se

Syltkrukan

Syltkrukan

Uppland

Syltkrukan är ett familjeföretag som tillverkar sylt, saft, gelé, marmelad av svenska råvaror, mestadels från Uppland. Allt görs på traditionellt hemkokt vis. I kokeriet finns en välfylld butik och ett litet café, där våfflor och hembakt serveras. Uthyrning av rum stugor. www.stugor-uppland.nu.

Adress

Syltkrukan
Ilmårdsbergsvägen 7
81569  Månkarbo

Öppetider

Helgöppet och efter ök.

Kontakt

Telefon: 0293-511 61
Mobil: 070-325 63 93
E-post: monica@syltkrukan.se
www.syltkrukan se

Norrtelje Brenneri AB

Norrtelje Brenneri AB

Uppland

Norrtelje Brenneri erbjuder en unik möjlighet att se ett bränneri i genuin Roslagsmijö. Här bränner vi vårt brännvin själva, i det öppna landskap där en gång Heliga Birgitta vandrat. I fem generationer har familjen brukat gården. Efter en omfattande renovering och ombyggnation står nu bränneriet klart. Äpplen, svarta vinbär, rönnbär, alla lokala bär- och fruktsorter är vår råvara. Det ger oss en för Sverige unik produkt som Du nu kan få känna doften av. Vi visar Dig bränneriet, buteljeringen och skattkammaren, Sedan tar vi oss till hölogen och begår en snapsprovning och kanske äter en bit mat.

Adress

Norrtelje Brenneri AB
Söderby Lohärad 10477
76172  Norrtälje

Öppetider

Se hemsida för bokning

Kontakt

Telefon: 0176 22 71 30
Mobil: 073 96 00 381
E-post: info@norrteljebrenneri.se
www.norrteljebrenneri.se

Väddö Gårdsmejeri

Väddö Gårdsmejeri

Uppland

På vår gård hittar du en mängd goda ostar och massor av smarrig hemgjord glass!
Vi har ett fik intill kohagen och gården anordnar Kosafari.  Barnen kan hälsa på djuren i minibondgården.
Eller varför inte ta ett besök 500 meter från gården på vår glassrestaurang vid Väddö Kanal. Vi ses i sommar!
För mer info om öppettider se vår hemsida. Besök oss även på Facebook och Instagram.

Adress

Väddö Gårdsmejeri
Hammarbyvägen 34
764 91  Väddö

Öppetider

Gårdsbutiken har öppet när vi är på plats och ystar. Se hemsidan.

Kontakt

Telefon: 0176-50103
E-post: info@vaddogardsmejeri.se
www.vaddogardsmejeri.se

Hagby honung

Hagby honung

Uppland

Välkommen till Hagby & Törnsfall Honung - en naturlig produkt från blommornas nektar - Hagby Honung® är det varumärke vi använder för all honung producerad i Uppland. Honung från Uppsala Linneanska Trädgårdar® varumärke för vår honung från dom Linneanska Trädgårdarna. Törnsfall Honung för den honung vi producerar i Törnsfall (Västervik). All honung vi säljer kommer från vår egen produktion och gemensamt för alla våra produkter är att de är en ren naturlig produkt.
Vår vision är att producera en kvalitetsprodukt som bevarar honungens naturliga och hälsosamma egenskaper. Medlemmar i Sveriges Biodlingsföretagarna. Några av våra tjänster: besök vår bigård och provsmaka olika sorters honung. Prova-på-dag. Kom-igång coaching. Drottningodling. Praktik. Konsulttjänster. Kurser. Vägbeskrivning:

Adress

Hagby honung
NaRe Development Consulting AB
74020  Vänge

Kontakt

Telefon: 018-39 71 92
E-post: ruth[@]naredevelopment.se
www.naredevelopment.se/HagbyTornsfallHonung.htm

Skogsbackens ost AB

Skogsbackens ost AB

Uppland

 Vi använder oss av ekologisk komjölk från Folsberga mjölkgård i Vallby som ligger utanför Enköping som säljs bla. till Salnecke slottscafé, restauranger, butiker och konferensanläggningar i närområdet. 

Adress

Hässle 24
749 62 Örsundsbro

Kontakt

Mobil: 0707-25 01 77
E-post: skogsbackensost@gmail.com
www.skogsbackensost.se

Murarbiets Honung AB

Murarbiets Honung AB

Uppland

Produkter av honung och bivax

Biodlingsföretag specialiserat på förädling av honung och bivax ex honung naturell eller smaksatt, honungssenap, dressingar m m, samt bivax-salvor och ljus.

Adress

Yttrö126
815 91 Tierp

Kontakt

Telefon: 0707-2100 64
E-post: info@murarbiet.se
www.murarbiet.se

Nibble Gård

Nibble Gård

Uppland

BUTIK, CAFÉ & ÄPPELMUSTERI
Välkomna till Nibble Gård två mil söder om Enköping.  I butiken kan vi fresta med gårdens sortiment av saft, marmelad, senap, färska ägg och gös fiskad i Mälaren och mycket, mycket mera.  I caféet kan du njuta av hembakat kaffebröd, smörgåsar och matpajer.  Grisar, höns och kaniner finns i hagarna under sommaren.  Under hösten kan du komma till musteriet och musta dina egna äpplen.

Adress

Kungs-Husby
745 99 Enköping

Öppetider

ÖPPETTIDER 2020 1/5 - 21/6 lördag, söndag & helgdag 11.00 - 16.00 20/6 Midsommarafton STÄNGT 22/6 - 16/8 alla dagar 11.00 - 16.00 22/8 - 11/10 lördagar & söndagar 11.00 - 16.00

Kontakt

Telefon: 0171-870 58
E-post: nibblegard@nibblegard.se
www.nibblegard.se

Urbans Skafferi

Urbans Skafferi

Uppland

Urbans Skafferi jobbar med frukt- & bärförädling, i sortimentet finns marmelad, sylt, dryck, must, tomatpesto m.m. Råvaran är ofta trädgårdsfrukt och tillverkningen följer den Svenska skördesäsongen. I första hand jobbar jag med råvaror som odlas i Sverige, t.ex. jordgubbar, rabarber, äpplen och vinbär. Importerade råvaror förekommer när det inte odlas i Sverige som  t.ex. fikon, aprikoser och citrusfrukter.

Tillverkningen sker efter råvarutillgång och efterfrågan får styra hur länge lagret räcker. Handen är närvarande i hela tillredningen, inga konserveringsmedel tillsätts i hanteringen och ekologiskt så långt det är möjligt. Den genuina känslan som finns i småskalig beredning av råvaror, skall vara ett tydligt kännetecken i smak och utseende.

Säljer vid marknader, mässor, via webbutik, via återförsäljare.

Lagerbutik med direktförsäljning, öppettiderna finns alltid på hemsidan. Välkommen!

Adress

Ranhammarsvägen 25
168 67 BROMMA

Öppetider

Lagerbutikens öppettider hittar du på hemsidan

Kontakt

Telefon: 076 - 236 14 21
Mobil: 076 - 236 14 21
E-post: info@urbansskafferi.se
www.urbansskafferi.se

Svenska Delikatesser

Svenska Delikatesser

Uppland

Närproducerat, ekologiskt och svenskt

Liten butik i Svartbäcken i Uppsala som säljer råvaror och delikatesser. Till största del ekologiskt, i den mån det går närproducerat. Även kurser och knivslipning. Åk till oss på Styrbjörnsgatan 16 i Svartbäcken i Uppsala.

Adress

Styrbjörnsgatan 16
753 35 Uppsala

Öppetider

Onsdag och fredag 11–18, torsdag 11–20, lördag 10–15.

Kontakt

Telefon: 0701-487749
E-post: kontakt@svenskadelikatesser.se
www.svenskadelikatesser.se

Säby Gård, Ingarö

Säby Gård, Ingarö

Uppland

SÄBY GÅRD, INGARÖ

Vi är ett lantbruksföretag som ligger på Ingarö i Stockholms skärgård.

Gården har arrenderats sedan 1952 av familjen Windahl och nu drivs gården av paret Mikael och Åsa och Mikael är tredje generationens bonde på gården.

Spannmålsodling 

I dag bedriver vi spannmålsodling och vi har  ca 320 ha under plog. Förutom på Säby odlar vi även på Gustavsberg, Hemmesta, Kalvandö, Siggesta och Sunds gårdar. 

Potatis

Familjen har odlats potatis från att de kom till gården på 50-talet och i dag odlar vi på ca 3 ha och då både färskpotatis och vinterpotatis som vi säljer på gården samt till Värmdökassen och marknader.

Kallpressad rapsolja

- Hösten 2012 startade vi vår nya verksamhet på gården,  vårt - Rapspresseri! 

Under alla år har vi förutom mycket annat odlat raps men sålt den vidare så det känns väldigt roligt att kunna producera egen kallpressad rapsolja, naturligtvis från raps odlad på Ingarö och Värmdö. Att kunna vara med under hela processen från sådd till flaska är något vi är väldigt glada och stolta över, ett riktigt svenskt småskaligt mathantverk! 

Rabarber, gurka och tomater

Vi odlar även rabarber av olika sorter och i vårt bågväxthus odlas gurkor och tomater som vi säljer på gården i vår lilla självbetjänings'jourbutik' under säsong.

Adress

Säby Gård, Lilla Barnviksvägen 1
13465
INGARÖ

Öppetider

Sommarsäsong

Kontakt

Telefon: 0705797744
Mobil: 0705797744
E-post: asa@sabygardingaro.se
www.sabygardingaro.se

Norrtelje Musteri AB

Norrtelje Musteri AB

Uppland

Äppelmust av svenska äpplen

Musten kallpressas o pastöriseras för att bevara smak, färg o näringsämnen. Butik med äppelmust i olika varianter o andra utvalda produkter. Tillverkningen är hantverksmässig. I vår butik hittar du äppelmust i olika varianter.
Musta dina äpplen hos oss. Boka på hemsidan.

Adress

Estunavägen 63,
761 53 Norrtälje

Öppetider

Torsdag - fredag kl 13-18, Lördag kl 10-15

Kontakt

Telefon: 070-776 74 81
E-post: katarina@norrteljemusteri.se
http://www.norrteljemusteri.se/

Taste

Taste

Uppland

Adress

Kaptensgstan 3

Kontakt

Telefon: 0405432433
Mobil: 0405432433
E-post: mhaggblom@aland.net

Taste

Taste

Uppland

Adress

Kaptensgstan 3

Kontakt

Telefon: 0405432433
Mobil: 0405432433
E-post: mhaggblom@aland.net

Lillängens Gårdsmejeri

Lillängens Gårdsmejeri

Värmland

GetostGetgård med eget gårdsmejeri och enkel försäljning av de produkter vi tillverkar.Vi tillverkar getost bl aVit Caprin, Bleu, Camenbert Chèvre, Feta-Ost, Färskost och Get-Mese.De säljs hemma, på marknader och i en del butiker.

Adress

Lillängens Gårdsmejeri
By 124
68693  SUNNE

Öppetider

Öppet: Dagligen

Kontakt

Telefon: 0565-137 21
Mobil: 073-83 82 698
E-post: lillangensgardsmejeri@s.lrf.se
www.lillangensgetost.se

Mor Carins Ostkaka

Mor Carins Ostkaka

Värmland

Ostkaka & Kalvdans Hemlagad ostkaka och kalvdans gjorda på gårdens egen mjölk och helt utan tillsatser och konserveringsmedel. Efter ett gammalt recept, alltså en riktig delikatess.

Adress

Mor Carins Ostkaka
Ölme Månstad 5
68194  KRISTINEHAMN

Öppetider

Öppet: Enligt överenskommelse per telefon

Kontakt

Telefon: 0550-310 36, 311 28

Svansele Grönt

Svansele Grönt

Västerbotten

Grönsaksodling främst moröttter
Morotsförädling - flakfrysning - mjölksyrning - marmelad - chutney - nektar - sockerlagstorkning.

Adress

Svansele
93693  Boliden

Öppetider

Alltid öppet

Kontakt

Telefon: 0915-210 02
Mobil: 070-637 93 14
E-post: olof.berglund@norsjo.nu
www.svanselegront.se

Forslunda trädgård

Forslunda trädgård

Västerbotten

Gårdsbutik nära Umeå centrum
Blommor, potatis och kravodlade grönsaker, från egen odling.
Fryst nöt- och griskött från egen gård. Ägg, sylt, glass,
ost, såpa, och lite till.

Adress

Forslunda 1
905 91 Umeå

Öppetider

Varje fredag mellan klockan 11.30–16.00.

Kontakt

Telefon: 090-16 41 61
E-post: forslunda.gardsbutik@umea.se
www.umea.se/forslunda

Vilhelmina gårdsbutik M bergmansfisk

Vilhelmina gårdsbutik M bergmansfisk

Västerbotten

Vi förädlar huvudsakligen fisk och kött. i Butiken har vi produkter från många olika producenter i närområdet så vi kan erbjuda ett brett sortiment.

Vi har även servering och restaurang som är baserad på produkter från vår butik.


Adress

sågån 1
91292 Vilhelmina

Öppetider

mån-torsdag 9-17:30 fredag 9-19:00 lördag 10-14

Kontakt

Telefon: 0940-25090
Mobil: 0706225090
E-post: martin@mbergmansfisk.se
www.mbergmansfisk.se

Svedjan Ost

Svedjan Ost

Västerbotten

Vi gör hantverksmässigt tillverkade delikatessostar av mjölk från egna kor.

Adress

Södra Svedjan 29
934 94 KÅGE

Kontakt

Telefon: 070 221 71 36
Mobil: 070-6234736
E-post: info@svedjanost.se
www.svedjanost.se

Tavelsjö Gårdsmusteri

Tavelsjö Gårdsmusteri

Västerbotten

Tavelsjö Gårdsmuster i Tavelsjö

Gårdsmusteri är ett mikromusteri som tillverkardrycker på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt. En del marmelad-, sylt- och godistillverkning sker också. Produktionen och sortimentet utformas utifrån tillgång på råvara och säsong. Bär från skog och trädgård, rabarber samt äpplen är huvudråvaran i produkterna Dryckerna säljs både till återförsäljare och direkt till kund genombeställningar. 
Vi finns på Instagram & Facebook

Adress

Liden 42
92266
Tavelsjö

Kontakt

Telefon: 0703559325
Mobil: 0703559325
E-post: marie.baudin@gmail.com

Vikaryds Köttbod

Vikaryds Köttbod

Västergötland

Gårdsbutik sedan 1992. Säljer egenproducerat nötkött, lammkött, viltkött, kalkon, korv samt rökta läckerheter. Lokal leverantör till ICA och Hemköp. Stor årlig julmarknad.

Adress

Vikaryds Köttbod
Vikarydsvägen 1
44191  Alingsås

Öppetider

Torsdagar 11-18, fredagar 11-18, lördagar 11-14. Stängt alla röda dagar!

Kontakt

Telefon: 0322-710 15
Mobil: 070-930 26 75
E-post: vikaryd.egendom@swipnet.se

Adelsåsens Kalkongård

Adelsåsens Kalkongård

Västergötland

Adelsåsen hanterar kalkonen från kläckning och uppfödning till slakt och förädling. Här köper du kalkonprodukter som rökt, grillat och charkuterier. I sortimentet finns ett 40-tal olika kalkonprodukter - skinkor, korvar, färs och grillat. Här finns även den nyetablerade produkten gourmetkyckling. En del andra produkter som t ex honung och mjöl kompletterar.

Adress

Adelsåsens Kalkongård
Adelsåsen
53493  Stora Levene

Öppetider

Fre 10.00-18.00, lör 10.00-13.00 hela året. Övrig tid enligt överenskommelse

Kontakt

Telefon: 0512-60 114
Mobil: 0707-35 63 96
www.adelsasens.se

Sommarhagens Ost

Sommarhagens Ost

Västergötland

Sommarhagens Gårdsmejeri är beläget i de djupa skogarna i Ale, bara 3 mil norr om Göteborg. Här produceras krämiga dessertostar såväl som smakrika hårdostar.
Vi låter enzymer och mikrober utföra sina jobb i deras eget tempo och denna långsamma mognadsprocess ger väl utvecklade smaker utan onödiga tillsatser. Alla ostar ystas på KRAV-certifierad komjölk som hämtas från en bonde i grannbyn. Vi gör både opastöriserade och pastöriserade ostar. 

Adress

Sommarhagens Ost
Dammarna 420
44990  Nol

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Mobil: 0762-313072
E-post: info@sommarhagensost.se
www.sommarhagensost.se

Almnäs Bruk AB

Almnäs Bruk AB

Västergötland

Almnäs Bruk vid Vättern söder om Hjo är idag ett av Sveriges största ekologiska jordbruk och en av Sveriges största producenter av KRAV-godkänd mjölk. Gården består idag av 2 200 hektar skog och 1000 hektar åkermark samt en väl samlad gårdsbebyggelse med en vacker mangårds-byggnad och många äldre, fint bevarade ekonomibyggnader. På Almnäs Bruk välkomnar vi alla besökare och vi berättar gärna mera om hur vi arbetar för att få högsta möjliga kvalitet i skogsbruk, spannmålsodling, mjölk- och ostproduktion. Resultatet är du välkommen att själv uppleva genom att besöka vår handelsbod.

Adress

Almnäs Bruk AB
54494  Hjo

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Telefon: 0503-160 05
E-post: tb@almnas.com
www.almnas.com

Stockuts livsmedelsförädlingar AB

Stockuts livsmedelsförädlingar AB

Västergötland

Stockuts Livsmedelsförädling är ett familjeföretag i Tidaholms kommun som odlar ekologiskt och förädlar utvalda närodlade råvaror för er. Vår sortiment utvecklas och tillagas enligt gammaldags recept. Vårt koncept är ekologiskt odlad mat med korta leveranser = Miljövänligt. Stockuts har ett stort sortiment av kravmärkta och svenska produkter bl a Rapsolja, inläggningar, saft, sylt, marmelad, chutney, gelé, glögg, läs om sortimentet på hemsidan.Vägbeskrivning:

Adress

Stockuts livsmedelsförädlingar AB
Stockydet
52294  Tidaholm

Öppetider

Öppet när vi är hemma, ring först

Kontakt

Telefon: 0502-330 20
Mobil: 0708-330 134
E-post: postmaster@stockuts.se
www.stockuts.se

Påverås Gårdsmerjeri

Påverås Gårdsmerjeri

Västergötland

Grunden till mitt företag är ett stort och brinnande intresse för djur och lantbruk. Att få förädla kornas mjölk till olika sorters ost i det egna gårdsmejeriet är livskvalitet. Mina produkter ger dej som konsument en smak av levande kultur och öppna landskap. Allt är småskaligt och hantverksmässigt producerat. Efter att ha arbetat som lantbruksavbytare i många år, hade jag en dröm om att kunna leva på mitt lilla lantbruk som jag tidigare ”drivit vid sidan om”. Jag fick kontakt med en kvinna som tillverkade getost. 
Hon bjöd in mej på en helgkurs där man fick prova på att tillverka ost. Jag blev helt såld, tyckte det var jätte häftigt. Senare samma år åkte jag upp till Rösta skolan strax utanför Östersund och gick deras kurs i ystning. I mars 2000 startade jag mitt företag. Jag har varit på studieresor och praktiserat både i Schweiz och Frankrike flera gånger.

Adress

Påverås Gårdsmejeri
5212 92 Falköping

Öppetider

Vardagar: Jag har inga fasta tider men är oftast hemma och tillverkar onsdag till fredag och är då tillgänglig i butiken. Lördag och söndag: Oftast är det någon hemma som kan hjälpa till.

Kontakt

Telefon: 0515-72 60 87
Mobil: 0730-34 69 48
E-post: paveras@hotmail.com
www.paverasgardsmejeri.nu

Skafferiet i Hyssna

Skafferiet i Hyssna

Västergötland

I  vår gårdsbutik säljer vi närproducerade produkter. Här finner du sylt, marmelad, gelé, saft, cider, sirap, vinäger och kryddor och nu till jul naturligtvis glögg och senap!
De flesta av produkterna kommer från egen tillverkning och en del av råvarorna från egen odling. 
Vi har även en del närproducerade produkter från lokala leverantörer, ett mindre sortiment nu men ett betydligt större till våren och sommaren. På sommaren har vi självplock av jordgubbar. En trevlig dagsutflykt för dig som uppskattar absolut färska bär.

Adress

Melltorpsvägen 1
511 68 Hyssna

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Mobil: 070-69 26 93
E-post: annhelen@skafferietihyssna
www.skafferietihyssna.se

Knäck och Bräck

Knäck och Bräck

Västergötland

Smakfullt Knäckebröd

Vårt knäckebröd skall förutom att vara nyttigt även ge en annorlunda upplevelse som smakar gott.
Vårt ordinarie sortiment av knäckebröd har en stor variation av smaker: lingon, sesam, enbär, tomat, blåbär mm. Under vissa perioder bakar vi även säsongsinspirerat knäckebröd.
Ät vårt knäckebröd till vardags eller servera på din fest. Knäckebrödet är också en uppskattad gåva.

Skorpor

Vi bakar även skorpor som blir "Nyttigt gott”. Skorporna är knaprigt goda till kaffet och de är bakade på exklusiva ingredienser: äkta smör, dinkel – inte ett enda E-medel.

Adress

Borgan
Östra Tunhem
521 94 Falköping

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Mobil: 070-601 86 46
E-post: info@knackobrack.se
www.knackobrack.se

Hulatorps Champinjoner

Hulatorps Champinjoner

Västergötland

Vår svamp hittar ni ute i butikerna och på restauranger. Ni kan också besöka vår gårdsförsäljning där vi säljer champinjoner, soja, torkad svamp, champinjonpulver m m.
I vår odling använder vi inga kemiska bekämpningsmedel.
Vår svamp är godkänd och märks Svenskt Sigill.

Adress

Hulatorp Heden 4
519 94 Björketorp

Öppetider

Aktuella öppettider se hemsidan och facebook.

Kontakt

Telefon: 0705547967
Mobil: 0705-54 79 67
E-post: liselott.johnsson@gmail.com
www.hulatorpschampinjoner.se

Bitterna Åkatorp Lamm & Lakrits Ull & Mathantverk

Bitterna Åkatorp Lamm & Lakrits Ull & Mathantverk

Västergötland

Bitterna Åkatorp är en KRAV-certifierad fårgård i Vara, nära Borås, Göteborg och Skara. Här finns gårdsbutik med lammkött, hemgjorda korvar, charkuterier, skinn och hemslöjd. Gården ligger på historisk mark i tyst och rogivande omgivning. Till oss kan du komma för en pratstund över en kopp kaffe i Munters eller Bruntes spilta, titta på lammen – eller må bra, äta och sova gott. Miljön är tyst och lugn, nära storskogen med alla sina svampar, bär och vilda djur. På beställning lagar vi gårdens lunch till dig, likväl som mysiga supéer för större sällskap.

Adress

Bitterna Åkatorp 1,
534 61 Vedum

Kontakt

Telefon: 070-622 80 99
E-post: lars.akatorp.se
www.åkatorp.se

Wästgötarna.

Wästgötarna.

Västergötland

Att hitta, odla och förädla historiska spannmålssorter med unika egenskaper vad gäller näringssammansättning och smak.
Våra produkter består av hel kärna, flingor, siktat o fullkornsmjöl, kross, stenmalt mjöl, mm.
Våra kunder är alltifrån besökare i kvarnen via webbkunder till butik och bageri.

Adress

Marcusgården Teng
467 94 Grästorp

Kontakt

Telefon: 051431131
Mobil: 070-685 97 42
E-post: marcusgarden@wastgotarna.se
www.wastgotarna.se

Limmareds Säteri

Limmareds Säteri

Västergötland

Gårdsbutik – med nöt- & griskött, övrigt lokalproducerat,
kläder mm – i kulturhistorisk miljö
Limmareds säteri är en gård med anor från 1300-talet.
I gårdsbutiken finns förutom kött från djur uppfödda på
gården, egentillverkade hamburgare, korv m.m.
Våra djur slaktas på slakteriet i Dalsjöfors, cirka 3 mil härifrån,
och hämtas hem igen för fortsatt hängmörning och
styckning. Här finns flera lokalproducerade varor, sockermajs
för självplock, damkläder av märket Masai och Mingel,
herrkläder och smycken m.m. Vi har ett vildsvinshägn på
19 ha med cirka 20 djur, här är du välkommen att träna din
hund och skjuta ditt eget vildsvin!

Adress

Limmareds Säteri
514 50 Limmared

Öppetider

Torsdag-fredag 14-18, lördag 9-13, eller efter ök.

Kontakt

Telefon: 0325-719 18
Mobil: 070-256 35 19
E-post: info@limmaredssateri.se
www.limmaredssateri.se

Fristorps gård

Fristorps gård

Västergötland


Musteri, trädgårdscafé vid foten av Hunneberg Butik i drängstugan och trädgårdscafé juli-aug tors-fred+söndag 11-17, med hembakat. Vi har rosenkvitten, hösthallon, äpplemust, saft, sylt mm. Varmt Välkomna!

Adress

Fristorp 210
461 93 Västra Tunhem

Öppetider

När vi är hemma, ring före

Kontakt

Telefon: 0520-42 12 02,
Mobil: 0767-97 00 18
E-post: fristorp@telia.com
http://www.vastsverige.com/sv/visittrollhattanvanersborg/products/115385/Fristorps-gard/

Koberg Vilt

Koberg Vilt

Västergötland

Koberg Vilt har två gårdsbutiker, en på Koberg och en på Gåsevadholm. Vi jagar frilevande vilt på Kobergs egendomar och har numera eget slakteri på Koberg, slaktar, styckar och packar själva. Viltköttet erbjuder vi sedan våra kunder genom våra gårdsbutiker samt till återförsäljare. Vi jagar främst dovhjort och vildsvin, lite älg och kronhjort finns att erbjuda ibland.

Vid Gåsevadholms slott jagar vi vildand, säljs sedan som frysta andbröst eller som rökt vildand.

Adress

Koberg Förvaltning AB
Kobergs godskontor
441 72 Sollebrunn

Öppetider

Öppet Koberg fr 13-18 Gåsevadholm fr 14-18, lö 10-14

Kontakt

Telefon: 0322-47004
Mobil: 0722484510
E-post: kobergvilt@koberg.se
www.kobergvilt.se

Bredsjö Mjölkfår

Bredsjö Mjölkfår

Västmanland

Bredsjö Mjölkfår ligger mitt i Bergslagen i en vänlig, historisk järnmalmstrakt på gammal svedjemark. Lena och Lars-Göran bor i den gamla 'Kemistbostaden' medan 'Körstugan' har blivit Ostkafé. På fälten runt Bredsjö hytta betar fåren. Allt är inramat av den gamla bruksmiljön som påminner om svunna tider.Bredsjö Blå produceras av egen fårmjölk med Roquefortemögel. Osten är pasteuriserad och lagras ca ½ och 1 år. Fylligheten och rundheten ökar med åldern. I yngre ostar är mögelsmaken oftast mer framträdande, för att sedan balanseras med smak av lagrad ost och kittpåverkan från ytan med stigande ålder.

Adress

Bredsjö Mjölkfår
Pl 4026
71291  Bredsjö

Öppetider

Dagligen sommartid. Se mer information hemsidan. Grupper efter beställning.

Kontakt

Telefon: 0587-610 20
Mobil: 072-396 75 51
E-post: sara@bredsjobla.se
www.bredsjobla.se

Sörgården Måla

Sörgården Måla

Västmanland

Hemkokta prisbelönta delikata delikatesser

För hand kokar vi marmelad, chilisås, gourmetknäcke, chutney, senap, honung m m, utan smakförstärkare, färgämnen, konserveringsmedel eller andra industriella substanser. 

Adress

Sörgården Måla
732 02 Arboga

Öppetider

Vardag 8 -16. Övrig tid - ring

Kontakt

Telefon: 070-549 85 87
E-post: info@sorgardenmala.se
www.sorgardenmala.se

Åbrånets Limousin

Åbrånets Limousin

Ångermanland

Gården brukas sedan 1932. Kent Lundström med familjen är tredje generation som förvaltar den. 2007 började vi förädla egenproducerat limousinkött till exlusiva korvar- charkprodukter som lanserades på Smak & Lust mässan i Stockholm, Bondens Egen marknad i Umeå, Nolias Livstils- mässa i Umeå och Olofsfors julmarknad. I gårdsbutiken kan Ni ta del av våran egen produktion i form av högkvalitativt, nyttigt Limousinkött. Handla direkt från gården hängmörat välmarmorerat Limousinkött och Charkprodukter. Vi erbjuder även present korgar och korvlådor med våra exklusiva limousin charkprodukter som man få komponera själv.

Adress

Åbrånets Limousin
Åbrånet 251
914 97 Hörnsjö

Öppetider

Se hemsidan.

Kontakt

Mobil: 0703564271
E-post: roma.wilma@tele2.se
www.abranet.se

Gårdsbutiken i Höga Kusten

Gårdsbutiken i Höga Kusten

Ångermanland

Gårdsbutiken får nu lov att räknas som anrik, alltså ett klassiskt utflyktsmål. Hela 27 år har gått sedan Göte och Berith sålde sina kor och byggde en gårdsbutik.

Adress

Själand 116
87030 Nordingrå

Öppetider

1/5-21/8 för med info se vår hemsida.

Kontakt

Telefon: 0613-20424
Mobil: 070 3211509
E-post: info@gardsbutiken.net
www.gardsbutiken.net

Kvarnå Hantverksvinäger

Kvarnå Hantverksvinäger

Ångermanland

Ett fönstervin som av misstag jäste snett ligger till grund för idén om hantverksvinäger. Efter framgångar vid olika matmässor och pallplats vid SM i mathantverk, med lovord från branschfolk gick produktionen starkt framåt och vi bildade Kvarnå hantverksvinäger. Vår vision är att bjuda våra kunder på härliga smakupplevelser baserade på rena livsmedel tillverkade med omsorg och utan konstiga tillsatser, att få visa hur vinäger produceras och att kunna erbjuda ett ännu rikare besöksmål i samarbete med Kvarnå Trädgård och Kvarnå Surdegsbageri.

Adress

Kvarnå 214
88037 Junsele

Öppetider

-

Kontakt

Telefon: 0702426950
Mobil: 0702426950
E-post: rasmus@kvarnahantverksvinager.se
www.kvarnahantverksvinager.se

Birgittas Matbod AB

Birgittas Matbod AB

Öland

Birgittas Matbod är ett familjeföretag beläget på Öland. Här tillverkas marmelad, senap, chutney, såser mm. från recept framtagna av Birgitta Tunhov. Produkternas råvaror är så långt det är möjligt hämtade från Öland och vi arbetar ständigt med att utveckla sortimentet. Samarbetet med lokala odlare och

småskalighet är viktigt för oss. Information om våra återförsäljare hittar du på vår hemsida och vi är även med på ett antal mässor varje år.

Adress

Birgittas Matbod AB
Röhällavägen 65
38695  Färjestaden

Öppetider

Återförsäljare av våra produkter hittar ni på vår hemsida.

Kontakt

Telefon: 0485-373 12
E-post: hans@birgittasmatbod.se
www.birgittasmatbod.se

Yngdéns Knäcke KB

Yngdéns Knäcke KB

Öland

Från solens och vindarnas ö i Östersjön - Öland - kommer ett krispigt, nyttigt knäckebröd. Det har bakats där sedan sekler tillbaka i de enkla bakugnarna på de ensliga gårdarna runt Alvaret.Nu kan du få möjlighet att njuta detta traditionsrika bröd bakat med bl. a. mjöl, linfrö, solrosfrö och salt. En fiberrik och hälsosam skiva som du kan njuta som den är eller med en bit ost och några ringar paprika ovanpå. Till frukosten, som mellanmål, som snack eller som kex till ostbrickan. Då kan du välja vår påse med Knäckisar, dvs dom små rutorna att att lägga en bit lagrad camenbert eller en kryddig getost på och kanske toppa med en klick hjortronsylt.Bryt brödet i små rutor att lägga en bit mogen camenbert eller en kryddig getost på och kanske toppa med en klick hjortronsylt.Smaklig spis!Vägbeskrivning:

Adress

Yngdéns Knäcke KB
38735  Borgholm

Öppetider

Från solens och vindarnas ö i Östersjön - Öland - kommer ett krispigt, nyttigt knäckebröd. Det har bakats där sedan sekler tillbaka i de enkla bakugnarna på de ensliga gårdarna runt Alvaret. Nu kan du få möjlighet att njuta detta traditionsrika bröd baka

Kontakt

Telefon: 070-661 09 53
www.yngdensknacke.se

Ölandschoklad AB

Ölandschoklad AB

Öland

I vår fabrik i Färjestaden på Öland tillverkar vi exklusiva, handgjorda praliner, chokladkakor och andra smakfulla produkter baserade på finaste choklad och råvaror. Inspirationen till våra praliner hämtar vi från Ölands unika miljö och växtrike.

Välkommen till en smakfull upplevelse!

Adress

Ölandschoklad Box99,
Industrigatan 1 ,
386 30 Färjestaden

Öppetider

Mån-sönd 11-17

Kontakt

Telefon: 0485-31040
Mobil: 070-3134847
E-post: info@olandschoklad.se
www.olandschoklad.se

Nydala Bigård på Öland

Nydala Bigård på Öland

Öland

Honung från Öland
Nydala Bigård är ett företag som producerar och säljer honung och sunda hälsofrämjande biprodukter. 
Vi sätter ett stort värde i att särhålla honungen mellan olika säsonger och bigårdar. Det gör det möjligt att förvalta variationsrikedomen från naturen i både smak, färg och konsistens, se vår hemsida www.nydalabigard.se

Adress

Hammarvägen 8
387 35 Borgholm

Öppetider

Våra återförsäljare hittar ni på vår hemsida

Kontakt

Mobil: 073-649 22 33
E-post: info@nydalabigard.se
www.nydalabigard.se

Fredrikssons Smakhantverk Öland AB

Fredrikssons Smakhantverk Öland AB

Öland


Ärlig mat, genuint mathantverk och äkta smakglädje! 

Vi ger dig äkta smakglädje! Upplevelser man gärna delar! FREDRIKSSONS erbjuder ett ärligt öländskt mathantverk som skapar upplevelser av det genuint goda i livet. Vi står för äkta smaker, äkta råvaror och äkta smakglädje! 

FREDRIKSSONS produkter tillverkas av oss själva genom småskaligt mathantverk. Viljan att okonstlat förädla våra fina råvaror utan tillsatser eller essenser gör det mer spännande. Våra olika sorter av marmelader, chutney och saft mm blir kvalitetsprodukter där nytänkande möter tradition – Smakglädje i inspiration och nya smaker!

Framgångarna har inte låtit vänta på sig. Guld- och Silvermedaljer i svenska mästerskapen för mathantverk, utvalda till Nobelmiddagens NobelNightCap och fått fantastisk respons från mat- och smakkunniga livsnjutare såväl som från toppkrögare och årets kockar.  
Butiken SMAKGLÄDJE® vid Solliden Slott finner du i en av Ölands vackraste omgivningar. Den vackra slottsparken, kaffetorpets ljuvliga miljö med skön och lummig grönska inbjuder till upptäcktsfärder med alla sinnen. Vi vill ge dig som gäst och besökare ett mervärde; goda smakupplevelser genom lokala matprodukter. Vi förädlar frukt från Sollidens slottsträdgård till goda marmelader & dessa finner du exklusivt endast i Smakglädje-butiken. Under högsäsong har vi även en Smakglädje-butik i en mysig sjöbod vid Byxelkroks hamn på norra Öland.
Välkommen till oss! Här finner du ärligt mathantverk som skapar upplevelser av det genuint goda i livet.
Fredrikssons Smakhantverk Öland AB / Smakglädje AB

Adress

Fredrikssons Smakhantverk Öland AB, Ekelund/Hörlösa, Skräddartorpsv 19, 38770 Löttorp
Smakglädje (butik), Sollidens Slott, 387 92 Borgholm

Öppetider

Smakglädje-butiken Sollidens Slott 15/5-15/9 Öppet alla dagar 11-18 (juli 10-18) Smakglädje-butiken Byxelkroks hamn 21/6-4/8 Öppet alla dagar kl 11-17 www.smakgladje.se

Kontakt

Telefon: 0735-3082 60
Mobil: 0704444880
E-post: info@fredrikssons.eu
www.fredrikssons.eu

Evas kroppkakor & Deli på Öland AB

Evas kroppkakor & Deli på Öland AB

Öland

Kroppkaksbod, gårdsbutik, fiskaffär, café, närproducerade delikatesser och eget rökeri. Vi finns i Köpingsvik på Öland. Hos Evas Kroppkakor både tillverkar vi och säljer öländska delikatesser.  I nyöppnade gårdsbutik och fiskaffär kan du äta i vårt café och handla riktigt god mat.  Delikatesser som vår egen rökta fisk, våra egna isterband och korvar förgyller vilket matbord som helst! Dessutom säljer vi lokala produkter som till exempel kommer från Ölands Örtagård och Ölands Trädgårdsprodukter.  Vi säljer givetvis också våra kroppkakor i butiken, men vill du äta dem nykokta och varma ska du passa på att besöka oss när vår kroppkaksbod har öppet.

Adress

Hagslättsvägen 14
Köpingsvik
387 96 Borgholm

Kontakt

Telefon: 0485-720 15
E-post: info@evaskroppkakor.se
www.evaskroppkakor.se

Wannborga Bränneri & Vingård

Wannborga Bränneri & Vingård

Öland

Handla, äta, bo och mötas

Vi odlar och producerar hantverksviner samt destillat av hög kvalté i liten skala. Guidade visningar sommartid. Våra produkter finns till försäljning på systembolaget. Uthyrning av charmiga villor och sommaröppen restaurang.

Adress

Övra Wannborga by 11A
387 96 Köpingsvik

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Telefon: Vingård 070-828 29 28
Mobil: Rest 070-828 94 28
E-post: info@wannborga.se
www.wannborga.se

Ekberg & Forsberg AB

Ekberg & Forsberg AB

Öland

 
Mitt på Öland i den lilla radbyn Gillsättra skördas ekologisk raps på vackert gyllengula fält av familjen Johansson.
Vi på Ekberg & Forsberg pressar vår jungfruliga olja skonsamt ur gårdens ekologiska rapsfrön. Droppe för droppe, under låg temperatur behåller den alla unika smaker, hälsosamma vitaminer, näringsämnen samt Omega 3 och Omega 6. Smaken är mild, nötig och har inslag av sommarängens alla örter på soliga Öland.
Eftersom rapsoljan tål höga temperaturer är den perfekt till all matlagning och bakning. Den är också god som dressing i sallad eller att doppa brödet i. Rapsolja är det nya moderna medvetna kökets olja. Allt fler stjärnkockar, som Karin Fransson, använder rapsolja i sin matlagning.
Vi som producerar den öländska rapsoljan är Lasse Forsberg, välkänd krögare, och Sven Ekberg, matskribent, radioprofil och kokboksförfattare.

Adress

Tingstugatan 6
387 36 Borgholm

Öppetider

Året runt

Kontakt

Telefon: 070-767 32 00
E-post: kontakt@ekbergforsberg.se
www.ekbergforsberg.se

Ölands Örtagård AB

Ölands Örtagård AB

Öland

I vår gårdsbutik finns ett brett sortiment av produkter för doft, smak och välbehag. Här finns många olika kryddor och teblandningar. Dessutom producerar vi spännande tillbehör för din matlagning som senap, marinerad vitlök, grillmarinad mm. De flesta av våra fantastiska produkter kan du handla online i vår webshop.
På sommaren har vi servering av lättare luncher och hembakat fikabröd som kan avnjutas med utsikt över örtagården som är anlagd enligt gammal klostertradition.

Adress

Affärsgatan 9, Stora Frö
38660 Mörbylånga

Öppetider

Se hemsidan för info

Kontakt

Telefon: 0485-36024
Mobil: 073-9897806
E-post: elisabeth@olandsortagard.se
www.olandsortagard.se

Isgärde kvarn

Isgärde kvarn

Öland

Odlar Ölandsvete och råg på egna gården. Mal på egen kvarn och säljer mjölet  i en liten lucka i ladan som står längs vägen. Till våren planerar jag att utöka luckan till ett litet rum,gamla mjölkrummet. Mjölet säljs i 2kg och 3kg påsar ibland även 1kg vid särskilda tillfällen såsom vid marknadsförsäljning då folk inte vill bära tungt. Har även vissa bagerier som köper och då är det säckar med 20 eller 25kg. Har lite lokala butiker som jag även säljer till, där jag kör ut påsarna. Ibland får jag även  skicka iväg påsar över hela Sverige till någon som har för långt för att komma hit när det behövs mer mjöl.


Med vänlig hälsning/Susanne

Adress

Isgärde bygata 17 b
386 95 Färjestaden

Öppetider

dygnet runt, självbetjäning

Kontakt

Telefon: 0739888232
Mobil: 0739888232
E-post: eriksdotter1@hotmail.com
www.gardensgoda.se

Svenska Bivaxljus & BiProdukter

Svenska Bivaxljus & BiProdukter

Öland

Vi utvecklar hållbara och miljövänliga produkter från bikupan. Giftfritt och utan tillsatser med omtanke om dig och miljön.
Vi är ett biodlingsföretag som arbetar i harmoni med naturen och tillsammans med bina värnar vi om hållbarhet och klimatet. 
Bivaxet vi använder till alla våra produkter är täckvax som blir över från honungsproduktionen. När bin samlar in nektar och pollinerar växter bidrar deras arbetet till att stärka ekosystemet. Till skillnad från stearin- och paraffinljus som innehåller fossila bränslen och slaktavfall är bivaxljus en helt naturlig produkt. som framställs utan påverkan på naturen. 
 Våra foodwraps tillverkas på en oblekt bomullsduk, med ett överdag av bivax.
 Bivaxets antibakteriella egenskaper göra att din mat hålls fräsch och reducerar matsvinn. Används i stället för plastfolie.
 Vi tycker inte att kemikalier och mat hör ihop och använder inte färgade tyger i vår tillverkning. 
Dels för att infärgning är en stor miljöbov och arbetsvillkoren är dåliga men också för att skydda maten vi äter från onödiga kemikalier. 
Eftersom bin klimatkompenserar vill vi inte vara sämre och har plockat bort onödiga förpackningar.


OM OSS

På sommaren anordnar vi dagsturer i bigården, där du får träffa bin och smaka på honung. I ljusverkstan stöper vi ljus och tillverkar hållbara, miljövänliga och klimatsmarta produkter, i butiken hittar du honung, ljus, foodwraps, tändkottar och alla våra andra 
produkter och kan köpa med dig en bit av Öland hem. Vi delar lokaler med Nydala Bigård och du hittar oss i centrala Borgholm på den vackra ön Öland.

Vi kan alla göra något för att hjälpa naturen och bidra till ett mer hållbart sätt att leva. 
När du köper våra produkter blir du bifadder och stödjer svensk biodling.

Följ oss gärna på facebook eller instagram @svenskabivaxljus för uppdateringar från bigården och ljusverkstan, där vi hela tiden tar fram nya produkter och skapar spännande bigårdsaktiviteter för den spännings-och kunskapstörstande.
På hemsidan hittar du alla våra återförsäljare och mer information om oss och våra produkter.

Vi ses i bigården!

Adress

Hammarvägen 8
387 35 Borgholm

Kontakt

Telefon: 0737785181
Mobil: 0737785181
E-post: bivaxljus@nydalabigard.se
www.svenskabivaxljus.se

HargOdlarna

HargOdlarna

Östergötland

I Marmeladeriet låter vi oss inspireras av vår gamla receptskatt och arbetar fram recept där tradition och nytänkande samverkar. Vi kokar i små satser i koppargryta över gaslåga och naturligtvis använder vi inga tillsatser.I vår mysiga gårdsbutik, där vi också har sommarkafé, finner Du alltid många av våra marmeladsorter. Välj Din favorit eller prova något nytt och spännande. I gårdsbutiken har vi även samlat traktens mat och hantverk.

Adress

HargOdlarna
Hargs Gård
59040  Kisa

Öppetider

Sommar öppet 1/7-1/8 dagl. 11-16 Övrig tid:se hemsidan

Kontakt

Mobil: 0708-24 45 53
E-post: info@hargodlarna.se
www.hargodlarna.se

Stegeborgs Naturprodukter

Stegeborgs Naturprodukter

Östergötland

Välkommen att prova vår honung, med olika smak och arom, från lindarna i slottsallén, blommande ängsmarker, skogens blommor eller varför inte våra smaksatta sorter. I vår gårdsbutik säljer vi förutom egen honung, hembrända mandlar och spännande dekorativa presenter med honungsanknytning. I vår trädgård kan Du uppleva triangeln med giftiga växter, spiralen för fjärilar och känna doften från kryddträdgården.

Adress

Stegeborgs Naturprodukter
Svenstorp Mogata
61490  Söderköping

Öppetider

När vi är hemma! För din skull- ring gärna före besök! Är butikens fasadflaggor uppe så finns vi i närheten.

Kontakt

Telefon: 0121-201 08
Mobil: 0706-27 95 08
E-post: stegeborgs.naturprodukter@telia.com
www.mandlar.nu

Brostorps Gårdsmejeri

Brostorps Gårdsmejeri

Östergötland

Ostkaka, Gammaldags Hemost och dessertostar

Från gårdens egen mjölkproduktion erbjuder vi en smakupplevelse. Vår hemlagade ostkaka ljummen med sylt och grädde eller någon av våra ostar; Gammaldag Hemost, någon dessertost eller ost i olja.

Ni är välkomna att besöka vårt ostkakskafé och vårgårdsbutik. I ostkakskaféet får ni äta så mycket ostkaka ni orkar och i butiken kan ni handla vår ostkaka och våra olika ostar, hantverk från gården samt andra närproducerade produkter.

Adress

Brostorps Hemlagade
Brostorp
57394  Ydre

Öppetider

Fredag, lördag, söndag kl 11-17 fr.o.m. midsommardagen 20/6-6/9. Öppet även på Pingstdagen/Mors dag 31/5 och på nationaldagen 6/6 kl 11-17

Kontakt

Telefon: 0140-430 66
E-post: info@ostkaka.com
www.ostkaka.com

Bleckenstads Gårdsbutik

Bleckenstads Gårdsbutik

Östergötland

Vi är ett familjeföregag som bedriver ekologisk och kravcertifierad mjölkproduktion. Hemförsäljning i mysig gammaldags gårdsmiljö av mjöl, potatis, grönsaker, frukt, cider honung, rapsolja, lantchips, korv, saft, ostkaka morots- och rabarbermarmelad och gårdsost. Vi kan ta emot grupper och bussar där de kan få en visning av gården.

Adress

Bleckenstads Gårdsbutik
Bleckenstad
59592  MJÖLBY

Öppetider

Torsd-Fred 14-18, lörd 10-14, sönd 13-16, öppet varje dag från 1 juni-25 aug.

Kontakt

Telefon: 0142-101 13
Mobil: 070-541 61 64
E-post: gunnar.johansson@bleckenstad.se
www.bleckenstad.se

Vikbolands Struts

Vikbolands Struts

Östergötland

På strutsfarmen Vikbolands Struts hos Anneli och Niclas Nordqvist finns det förutom ett 100-tal strutsar även gårdsbutik samt ett 50-tal nötkreatur. Vi har eget kontrollslakteri EG 359 där vi slaktar struts,nöt,häst,lamm,get o allt klövvilt. Tar även emot o slaktar åt andra, s.k legoslakt. Vi säljer färskt och rökt strutskött, nötkött och olika charkprodukter av struts. Här kan man också köpa hantverk av strutsens fjädrar, skinn och ägg. Dessutom finns lokalproducerad mat och olika presentartiklar m m. Vi tar emot studiebesök och serverar mat till förbeställda grupper.

Adress

Vikbolands Struts
Vånga, Häradshammar
61020  Vikbolandet

Öppetider

Vi brukar säga att gårdsbutiken alltid är öppen, men för säkerhets skull kan det vara bra att ringa först, om vi tillfälligt skulle vara borta.

Kontakt

Telefon: 0125-100 29
Mobil: 070-740 11 53
E-post: info@vikbolandsstruts.se
www.vikbolandsstruts.se

Linds Bageri

Linds Bageri

Östergötland

Vårt bageri levererar dagsfärskt bröd, 7 dagar i veckan till lokala caféer, restauranger och dagligvaruhandel. Vårt knäckebröd, Linköpingsknäcke levererar vi över hela landet. Både direkt och via grossister. I företaget finns även 2 egna caféer i centrala Linköping, så besöker ni stan så rekommenderar vi Café Gyllen och Linds konditori, som har både ett brett konditorisortiment och produkter från lokala tillverkare.

Adress

Molijns väg 21
589 41 Linköping

Öppetider

Se hemsidan

Kontakt

Telefon: 013-16 45 75
E-post: order@lindsbageri.se
www.lindsbageri.se

Valtersten Mellangård

Valtersten Mellangård

Östergötland

Äppelmust av gårdens äpplen. (Anette är diplomerad pomolog, erbjuder sortbestämning m.m av äpplen.)
Skrädmjöl av svarthavre, kultursorten Stormogul. Produkterna säljs till privatpersoner och återförsäljare över hela landet
frakt med DHL. Även gårdsförsäljning efter kontakt. Beställ genom mail eller telefon.  Odlingen är KRAV-certifierad. Logi på vår andra gård Övre Kapperstad , 8 bäddar i fem rum och kök med självhushåll, medlem i Bo på Lantgård. Vår GÅRDSBOD på Valtersten Mellangård är öppen efter kontakt de flesta dagar. Välkomna!

Adress

Valterstens El & Lantbruk AB
Valtersten Mellangård
61032 Vikbolandet

Öppetider

efter kontakt

Kontakt

Telefon: 0125-403 55
Mobil: 0730-643730
E-post: velab57@hotmail.com
www.valtersten.se

Väderstad Centralkonditori AB

Väderstad Centralkonditori AB

Östergötland

Vi är ett litet bageri/konditori som ligger på Östgöta slätten, vi bakar bullar och
matbröd i olika former och smaker.Allt som bakas i huset säljs i våran butik
förutom Väderstadknäcket som säljs på flera ställen i landet, bland annat
Fredriklunds gård utanför Uppsala & Cajsa Varg butikerna i Stockholm.


Adress

Vallsbergsvägen 14
Box 16
590 21 Väderstad

Öppetider

Måndag-Lördag 08,00-17,00

Kontakt

Telefon: 0142-70025
Mobil: 0723214575
E-post: kondisbagarn@lokalpost.se
centralkonditori.se

Brunneby Musteri

Brunneby Musteri

Östergötland

I vår trevliga Gårdsbutik finns Brunnebys egna sortiment av cider, saft, juice, sylt och marmelad. Vi har över 100 olika produkter i vårt eget sortiment. Vi har också ett stort utbud av lokalproducerade delikatesser. Vi har även trevliga presentkorgar som är mycket populära.
Brunneby Musteri har stora resurser att hjälpa odlare  och andra med produktutveckling och produktion. På ett effektivt och resursbesparande sätt. Vi är IP Livsmedelsförädling – certifierade , vilket ger en betryggande säkerhet. Specialiteter är t.ex. juice, saft, cider, enebärsdricka, glögg (också björksav), sylt,  marmelad, gele, äpplecidervinäger. Hos oss kan du också köpa insatsvaror till din egen produktion, t ex socker, pektin, citronsyra, äpplecidervinäger. Allt inom juice och bär, flaskor, burkar, korkar och lock

Adress

Brunneby Gård
591 77 Borensberg

Öppetider

Öppet 7 dagar i veckan året runt,men julhelgen och nyårshelgen vilar vi oss.

Kontakt

Telefon: 0141-402 04
Mobil: 070-19 60 460
E-post: gunnar@brunnebymusteri.se
www.brunnebymusteri.se

Fresons Bageri o Trädgård

Fresons Bageri o Trädgård

Östergötland

Vår kalvdans och ostkaka bakas på egen mjölk i bageriet på gården. På vårkanten öppnar växthuset där finns utplanteringsväxter o kryddor till försäljning, efter midsommar erbjuder vi även självplock av tomater. Sommartid serveras vår ostkaka, kalvdans och annat hembakat i vårt kafé på gården. I gårdsbutiken som är öppen året runt med självbetjäning, finner du ostkaka och kalvdans och även ägg, honung o annat närproducerat efter säsong.

Adress

Valla Södergård 1
590 46 Rimforsa

Öppetider

Gårdsbutiken är öppen året runt med självbetjäning. Café/Växthuset se hemsidan/facebook

Kontakt

Telefon: Tel 0494-220 20
Mobil: mobil 070-281 00 88
E-post: info@fresons.se
www.fresons.se

Monbrageriet

Monbrageriet

Östergötland

MonBrageriet är ett litet gårdsbageri där det bakas äkta surdegsbröd, 40 - 60 limpor i veckan. Har även smaksatt ört och fruktvinäger/olja som sin specialitet.
MonBrageriet är beläget på landet mellan Kisa och Rimforsa
Riksväg 34/23 passerar vid husknuten.
Brödet och vinägern/oljan finns att köpa i Saluhallen i Rimforsa
En färsk brödleverans i veckan. För övrigt finns fruset bröd att tillgå.

Adress

Smedstorp Mon
590 46 Rimforsa

Kontakt

Mobil: 073-036 88 40
E-post: anita.brage@gmail.com

Gripenbergs Gårdsbutik

Gripenbergs Gårdsbutik

Östergötland

Vår specialite' är potatis ! Vi odlar och säljer i gårdsbutiken 6-8 olika sorter. Vi odlar också jordgubbar och majs med självplock från ung 1 juli ( se hemsida ! ) Vi odlar också tex dill, majs , lök, squash, pumpor, grönkål, astrar mm för försäljning i gårdsbutiken.
I gårdsbutiken har vi en stor del av Brunnebys sortiment, mjöl från Orga kvarn, närodlad honung, svamp, sparris, morötter och betor i olika färger.
Vi hyr också ut stugor och ställplatser för husbil/ husvagn. Det finns också möjlighet att campa.
För alla barn finns smådjur att klappa på och en lekplats. För vuxna finns fina promenadvägar.
För vidare information se hemsidan !!

Adress

Vreta Gård , 59692 Skänninge

Öppetider

Alla dagar året runt; Vardagar 9-18, lö-sön 10 16

Kontakt

Telefon: 0142/42322
Mobil: 070/6141346,070/6529999
E-post: gripenbergsgardsbutik@gmail.com
www.gripenbergs.com

Särtshöga Vingård

Särtshöga Vingård

Östergötland

Äppelodling och vinförädling

Vi, Anna och Niclas Albinsson, har hittat vårt paradis i hjärtat av Östgötaslätten på Särtshöga Vingård med utsikt över Omberg. Här odlar vi vin och äpplen som vi förädlar till mousserande vin, cider och apple ice wine. En av våra flyglar från 1700-talet är nyrenoverad till ett Bed and Breakfast och nyligen öppnade vi vår vedugnskrog där vi bland annat serverar pizza, vår mousserande cider, vin och öl. Inom ett par år kan vi servera ett av världens nordligaste mousserande vin.  

Adress

Särtshöga Lillgård
590 22 Väderstad

Öppetider

Öppet enl ök

Kontakt

Telefon: 070-848 18 66
Mobil: 070 844 28 47
E-post: niclas.albinsson@telia.com
www.sartshogavingard.se
Hem

Gårdsregister
Tillbaka Tillbaka